יום הנערה של קריית אונו צוין היום באירוע שיא של העצמה
יום הנערה של קריית אונו צוין היום באירוע שיא של העצמה
נערות משכבות ח'-ט' בעיר השתתפו ביום עיון מיוחד, בהפקת המחלקה לנוער וצעירים, שכלל סדנאות מגוונות ומפגש מרגש עם גיבורת ישראל אור בן יהודה.
יום הנערה של קריית אונו סימן שיא חדש בפעילות העירונית לקידום מנהיגות נשית צעירה. האירוע, שיועד לתלמידות כיתות ח' ו-ט', נוצר במטרה לייצר מרחב בטוח ומעצים עבור הנערות, לחזק את תחושת המסוגלות האישית שלהן ולעודד שיח על מקומן של נשים בחברה ועל העתיד שהן שואפות לעצב.
עוד לפני הארוע התקיימו שיעורי חברה בחטיבות הביניים שז"ר ופרס, בהובלת תנועת "הנוער העובד והלומד". ביום השיא עצמו, שהתקיים בקן קריית אונו, עברו המשתתפות פעילויות בקבוצות שעסקו בפמיניזם מודרני, באחוות נשים ("Sisterhood") ובכוחן של נשים לשנות.



גולת הכותרת של היום הייתה סדרת סדנאות העשרה מגוונות שביקשו לשבור סטריאוטיפים ולהקנות כלים מעשיים, בהן: סדנת נגרות, הגנה עצמית, יוגה, איור גרפיטי על תיקים וסדנת צילום ועריכה לרשתות החברתיות. את האירוע חתמה הרצאה מעוררת השראה של סא"ל אור בן יהודה, שעסקה במנהיגות נשית בעת הזו.
ראש העיר קריית אונו, מיכל רוזנשיין : "התרגשתי לראות כאן היום דור של נערות דעתניות, חזקות ומוכשרות. יום הנערה הוא לא רק אירוע חינוכי, אלא ביטוי לתפיסה הרחבה שלנו בעירייה כמקדמת שיויון מגדרי, העצמת נערות היא נדבך מרכזי בכך וכשנערה בקריית אונו מקבלת את הכלים להאמין בעצמה, החברה כולה מרוויחה. הגעתי היום לומר לכל אחת מהן שהשמיים הם הגבול אבל הדרך לשם עוברת בערבות הדדית ובאחריות נשית".
חנה ישעיהו, מנהלת המחלקה לנוער וצעירים : "המטרה שלנו הייתה לייצר עבור הנערות מקום מפגש שהוא גם יוצר וגם מאפשר, מקום להציף חוויות ולחלום בגדול. החיבור בין למידה על נשים בהיסטוריה, מפגש עם אשה פורצת דרך, לבין סדנאות פרקטיות בהווה, מעניק להן פרספקטיבה ייחודית על היכולת שלהן להשפיע ולשנות".

