בשבוע שעבר התקיים בקריית אונו אימון חירום, המדמה נפילת טילים בקריית אונו. התרגיל התקיים לראשונה במרכז ההפעלה (חפ"ק) החדש והמשוכלל שהוקם לאחרונה בעיר.

מדובר באימון מיוחד למנהלי עיריית קריית אונו ועובדי העירייה המשמשים בתפקידיהם בשעת חירום. ראש העיר, ישראל גל, ממלא מקומו, רון מלכה, סגנו, ירון יעקבי, מנהלי מכלולים בחירום ועובדים רבים לקחו חלק בתרגיל המיוחד שהתקיים ב"אווירת מלחמה בעורף" בו הם התמודדו עם תרחישים שונים ומורכבים העלולים לקרות בשעת מלחמה. המשתתפים הוכיחו בקיאות עת נתנו מענה לאוכלוסיית העיר, תוך שימוש באמצעים החדישים העומדים לרשות העירייה בשעת חירום. בתרגיל נטלו חלק גם מפקדי פיקוד העורף, נציגי גדוד החילוץ, רפרנטים ממשרד החינוך, ממשרד הכלכלה ומרשות המים. מנהלת מחוז המרכז במשרד הפנים ומפקד מחוז דן בפיקוד העורף לקחו אף הם חלק בתרגיל.

ישראל גל, ראש העיר קריית אונו: "תרגיל מוצלח במיוחד שבו לקחו חלק עובדי העירייה, מתנדבים ופיקוד העורף, בו הצלחנו להרגיש באופן מוחשי את חשיבות שיתוף הפעולה והשימוש במערכות במצב שבו נופלים טילים בקריית אונו. אני מודה לכל מי שלקח חלק בתרגיל החשוב הזה לקראת מוכנות מלאה למצבי חירום. אין ספק שחדר המלחמה (החפ"ק) אותו בנינו בעיר, מוסיף רבות לרצינות התרגיל, לעבודה המשותפת ולשיתוף פעולה עם מפקדי פיקוד העורף. היה מרשים".