מחזור רביעי של התכנית הבינלאומית למנהיגות ודיפולמטיה ציבורית מטעם ארגון ההסברה העולמי  STAND WITH US נפתח בקריית אונו לבני ובנות נוער. מפגש הפתיחה התמקד בהיכרות בין משתתפי התוכנית והסבר מעמיק על התוכנית ועל התכנים אשר יועברו במהלך השנה. במפגש השני, עברה הקבוצה מפגש העוסק בחברה הישראלית וסקרה את היסטוריית הקשר בין העם היהודי לארץ ישראל, דרך התנועה הציונית והקמת המדינה. במפגש השלישי, שמעה הקבוצה הרצאת מבוא לסכסוך הישראלי-פלסטיני.

ובמפגש הרביעי, שהתקיים שבוע שעבר, שוחחה הקבוצה על תדמית ישראל בעולם, על הצורך בהסברה ישראלית בינלאומית ועל סוגיות מורכבות כמו אפרטהייד וחרם וארגון ה- BDS. בכל תחילת מפגש מתקיימת הצגה "חמש דקות על", בה כל משתתף ומשתתפת בוחרים נושא המעניין אותם ומציגים אותו בפני הקבוצה. התכנית תמשך ותפתח את המשתתפים הצעירים ומיועדת להצמיח מתוכה את השגרירים והשגרירות הבאים של מדינת ישראל, לתת להם כלים פרקטיים, ידע ומיומנויות חיוניות למנהיגות צעירה במאה ה- 21.

תמונה: הקבוצה החדשה

צילום: מחלקת הנוער והצעירים, עיריית קריית אונו