בשבוע שעבר, כתבה טובה נוימן, גמלאית ותושבת העיר קריית אונו, מהרהורי ליבה בנוגע לשיעורי הספורט שהיא משתתפת בהם מדי יום רביעי מטעם עיריית קריית אונו. טובה כתבה כך: "לחברים שלום, מאז יציאתי לגמלאות  אני משתתפת בפעילות הספורט בצורה סדירה למרות שאני לא חובבת ספורט. אני מרגישה שיש שיפור ניכר בתפקוד היומיומי, ההרגשה כללית טובה יותר והאופטימיות. ממליצה לכל אחד להצטרף לשיעורי הספורט, שצוות המדריכות עושה את הכל כדי שנקבל את המקסימום מכול שיעור". העדות הכתובה של טובה, מתארת את המצב בחוגי הספורט שאחראי עליהם אגף הספורט בעיריית קריית אונו, שהציב לעצמו יעד מרכזי לסייע לתושבים הוותיקים לקיים פעילות גופנית סדירה ובעלת ערך מוסף, הן מבחינה גופנית והן מבחינה נפשית, והתושבים מצביעים ברגליים.

אחד משיעורי הספורט המתקיימים במסגרת פעילויות ספורט אלו, הינו ג'ירוקינסיס בהדרכת אורית שירן, רכזת ספורט הגמלאים בעירייה. מדובר בשיטה מיוחדת המתייחסת אל הגוף כאל מערכת הרמונית ואורגנית, המורכבת מעקרונות מפתח המצויים, בין השאר, בשיטות היוגה, טאי-צ'י והמחול. שיעורים אלו מחזקים ומעוררים את מערכת העצבים, וכן מובילים למערכת שרירים חזקה וגמישה יותר. השיעורים מתקיימים מדי יום רביעי בבוקר (09:00 -10:00) במקלט אחאב (הכלנית 1) בקריית אונו. לפרטים נוספים ולהרשמה לפעילות הספורט שהעירייה מפעילה לגיל השלישי ניתן לפנות למספר טלפון:  03-5311142

.

בתמונה: ספורט לגיל השלישי. קרדיט עיריית קריית אונו