בשבוע שעבר התקיים בקריית אונו ביקור של משלחת מהעיר התאומה דראכטן שבהולנד. דראכטן היא עיר בת כ-45 אלף תושבים בצפון מערב הולנד, במועצה האזורית סמולינגרלנד שבמחוז פריזלנד.

בראש המשלחת עמד ראש העיר יוהנס רייפסטרה ורעייתו וקונסול הכבוד של ישראל בהולנד אריאן לונט. חברי משלחת אחרים היו הממונה על פיתוח עסקי, יועץ התקשורת של העיריה ואשת הקשר ההולנדית הנמצאת בקשר רב השנים עם קריית אונו, אניה מוק.

קשרי הידידות עם דראכטן התחילו ב-1964, וזו למעשה העיר התאומה הראשונה של קריית אונו. שנים רבות הייתה פעילות ערה של מפגשים וחילופי משלחות ספורט, תרבות, ונוער בין שתי הערים. בקריית אונו גם הוקמה רחבת דראכטן ברחוב הנשיא ואילו בעיר דראכטן הוקמה ככר קריית אונו.

עקב שינויים באקלים הפוליטי במועצה האזורית בהולנד, נקלעו היחסים לתקופה של האטה. כעת, 12 שנה לאחר הביקור האחרון, הגיעה כאמור המשלחת הנוכחית, במטרה לחדש את המפגש פנים אל פנים, ולנסות לתת למפגש האנושי לשוב ולהשפיע. מעבר לערך הדיפלומטי וההיסטורי של חידוש הקשר הוותיק, לביקור חשיבות רבה למדינת ישראל ברמה ההסברתית: לאזן את האופן בו אנו נתפסים שם דרך מפגשים אנושיים וחיבורים בלתי אמצעים, אל מול נרטיב של בעלי עניין זרים ואמצעי התקשורת הזרים.

במהלך ביקורם סיירו האורחים בעיר, למדו על עברה, על ההתחדשות העירונית, הפעילות הקהילתית בגינות הקהילתיות, הצוללת האדומה, הפעילות עם קבוצות בעלות צרכים מיוחדים ועוד. בדיונים עם ראש העיר ישראל גל, סגנו ירון יעקבי ומחזיק תיק קשרי החוץ וראש העיר לשעבר עו"ד דורון קרפ, דנו באפשרויות השונות לייצר קשרים אקטואליים וברי קיימא שישרתו ויקדמו את שתי הערים.

ישראל גל, ראש העיר קריית אונו מסר כי האורחים ציינו בהשתאות שהביקור הפריך תפיסות שונות עמם הגיעו לכאן, וחידד את הבנתם לגבי הפער בין איך שהדברים נראים משם וכיצד הם נראים מכאן.

יושבים סביב שולחן