הדס נסימיאן מנהלת סניף השרון והמרכז באלווין ישראל: "מעון היום השיקומי שניפתח נותן מענה לפעוטות מהאזור אשר נאלצו עד כה לקבל את השירות בערים מרוחקות וכעת יוכלו לקבלו ליד הבית"

מעון יום שיקומי חדש נפתח השבוע בקריית אונו.  המעון החדש "רקפת" הנו מסגרת חינוכית,  טיפולית ושיקומית הנותנת מענה לפעוטות עם מוגבלות,  עד גיל 3 ,  אשר נאלצו עד כה לקבל את השירות בערים מרוחקות.  המעון מיועד ל- 20 פעוטות ומחולק ל 2 כיתות,  האחת תקשורתית המיועדת לפעוטות עם אוטיזם והשנייה רב נכותית המיועדת לפעוטות עם עיכוב התפתחותי ונכויות שונות.  באירוע הפתיחה החגיגי השתתפו בני משפחה ,  ראש עיריית קריית אונו ישראל גל וצוות האגף החברתי בעיר,  נציגי משרד הרווחה והבטחון החברתי,  קרן שלם והנהלת אלווין ישראל .

בעברו,  שימש המבנה כגן ילדים רגיל.  לקראת פתיחתו גמעון יום הוא עבר שיפוץ יסודי,  הצטיידות בציוד  פרא רפואי ושיקומי חדשני ומשחקים.  כל זאת,  במטרה לקדם את התפתחות הפעוטות.   המקום מופעל  על ידי אלווין ישראל המפעילה מגוון מעונות יום שיקומיים לגיל הרך ברחבי הארץ.

"מעונות יום שיקומיים מספקים שירותי שיקום וטיפול מקיפים לפעוטות עם עיכוב התפתחותי,  או אוטיזם,  בשנות ההתפתחות הראשונות והנם תולדה של מחקרים המלמדים, שהתערבות מוקדמת הנה משמעותית לקידום ולמימוש יכולותיהם של פעוטות"  מסבירה הדס נסימיאן,  מנהלת סניף השרון והמרכז באלווין ישראל.  "תוכנית הפעילות במעון היום השיקומי תואמת את סדר היום במסגרות החינוך הרגילות לגיל הרך, בתוספת סל טיפולים הכולל בין השאר ריפוי בעיסוק, קלינאיות תקשורת, פיזיותרפיה וטיפול רגשי. לצד ליווי ותמיכה בהורים והמשפחה".

ראש עיריית קריית אונו,  ישראל גל, אמר באירוע הפתיחה: "אנחנו בעירייה ובאגף לשירותים חברתיים, מקדמים בתיעדוף גבוה את הקמתו של מעון קבוע שייתן מענה לכל הילדות והילדים עם הצרכים המיוחדים ובכל הגילאים. התודות על הקמת המעון לנפתלי כהן, מחזיק תיק הרווחה היוצא, לירון יעקבי, סגני ומחזיק תיק הרווחה הנוכחי, ללילך טרבינוביץ מנהלת אגף השירותים החברתיים ולעמותת אלווין שתפעיל את המעון".

מיכל,  אמו של א' פעוט עם אוטיזם: "מעון היום נותן לנו ולהורים נוספים מקריית אונו והאזור מענה הולם לצרכים של הילדים שלנו.  עד כה נאלצו הפעוטות הרכים שלנו להיטלטל בפקקים לערים אחרות בהסעות ממושכות, ועכשיו הם זוכים למעון מודרני וחדיש ליד הבית אשר מקל גם עלינו ההורים".

בתמונה: ישראל גל ראש העיר קריית אונו יחד עם סגנו ירון יעקבי, ממלא מקומו רון מלכה, מנהלת אגף הרווחה לילך טרבינוביץ ומנהל אגף הבינוי חיים נגר במעמד קביעת המזוזה