השבוע התקיים מפגש הוקרה ל 5 נציגי הצופים משבטי און וגילעד, אשר יצאו למשלחות במחנות קיץ ברחבי ארצות הברית.

יצויין כי בעוד שמכל שבטי תנועת הצופים בארץ יצאו 35 בני ובנות נוער – 5 מהם הינם תושבי קריית אונו!

הוקירו אותם- ישראל גל ראש העיר, ירון יעקבי סגן ראש העיר, רונית שדה מפקחת מנהל חברה ונוער במשרד החינוך, חנה ישעיהו מנהלת מחלקת הנוער, מאור ניר מנהלת יחידת הנוער, גלי בר וילף – ראש שבט און, ורועי קפלן מרכז שבט און

הנערים והנערות סיפרו על חויית ההדרכה במחנות הקיץ, שם הפעילו סדנאות צופיות, הדריכו את החניכים, ודאגו להם בזמן השהות שלהם במחנה וגם סיפרו להם איך זה לגדול במדינת ישראל

הנערים והנערות שיצאו לארה"ב לוקחים על עצמם תפקידים משמעותיים בשבטים שלהם במהלך שנת הפעילות וכיף לראות אותם בוחרים להגדיל את העשייה המשמעותית שלהם בחברה.

קצת רקע על המשלחות

הדרכה במחנות קיץ המיועדים לבני/בנות נוער. חברי.ות המשלחת משובצים.ות במחנות של ארגונים, קהילות ותנועות נוער. במהלך הקיץ משמש.ת המדריך.ה כ"מומחה.ית" לצופיות וישראל במחנות היהודיים, מעביר.ה פעילות על ישראל במטרה לחזק את הזיקה של חניכי.ות המחנה למדינה. בנוסף, עובד.ת המדריך.ה עם הצוות הבוגר של המחנה, במטרה ליצור קשרים משמעותיים וארוכי טווח בינו/בינה לבין בני /בנ ות גילו.ן היהודים בארה"ב. ברוב המקרים, קשרים אלה אף גורמים לבני/בנות הנוער מארה"ב להגיע לביקור בישראל בעקבות הצופה שפגשו במחנה. קהל יעד נוסף של השליחים.ות הצעירים.ות הן המשפחות המארחות, שחוות דרכם.ן חוויה של הכרות עם ישראל וחיזוק הזיקה לארץ.

ישראל גל ראש העיר קריית אונו בירך את בני ובנות הנוער: "עשיתם עבודה נהדרת, זה שליחות שמאפשרת למי שגר בחו"ל להכיר את העם הישראלי והנוער המדהים שלנו. זה דבר נפלא, אתם שגרירים נאמנים של קריית אונו בעיר ואין ספק שזאת חוויה שתזכרו אותה."

בתמונה: מפגש הוקרה לשליחי הצופים