המפגש נערך בהנחיית דרור גלוברמן ובהשתתפות ראש העיר, ישראל גל, מ"מ ראש העיר רון מלכה ומנכ"ל טיקטוק ישראל אסף שגיא

בשבוע שעבר התקיים באודיטוריום הקריה האקדמית בקריית אונו כנס בטיחות ברשת להורים ובני נוער, בשיתוף טיקטוק, אגף החינוך ומחלקת מניעת התנהגויות סיכוניות בעירייה. שיתוף הפעולה הייחודי נולד מתוך המחשבה ליצור מרחב לשיתוף מידע על הסכנות והיתרונות ברשת והדרכים להתמודד עימן, הן להורים והן לבני נוער .

בהנחיית דרור גלוברמן, התארחו בכנס, דוברת המדינות הצומחות בטיקטוק אירופה, נטלי זיו, מנכ"לית עמותת אשנ"ב, ((אנשים למען שימוש נבון באינטרנט): מעודדת שימוש נבון וחיובי ברשת ומקדמת מודעות להשפעות השימוש באינטרנט על החברה ועל ערכיה. ) ד"ר שגית זילברברג, מייסדת מרכז "הורשת", (מרכז הורשת: מקדמת התנהלות בטוחה ותקשורת חיובית ברשת)שרון קייזר-הלר, ראש האגף האזרחי 105 (מוקד 105: המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת) ד"ר נאווה אביגדור כהן, מאי רוזן, נציגת בני הנוער בעיר, הפעילה בנוער העובד ובמועצת התלמידים והתלמידות העירונית ויוצרי הרשת המצליחים אור אלקיים זוטי וג'ונתן לופריו.

המפגש נערך בהשתתפות ראש עיריית קריית אונו, ישראל גל, יוזם הכנס מ"מ וסגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, רון מלכה, ותושב העיר מנכ"ל טיקטוק ישראל, אסף שגיא.

בכנס הוצגה  תוכנית ייחודית אשר תוטמע במערכת החינוך בקריית אונו – על ידי ליאת גרוסמן תמיר, מנהלת מחלקת מניעת התנהגויות סיכוניות בעירייה.

ישראל גל, ראש העיר קריית אונו:

"עיריית קריית אונו לקחה על עצמה תפקיד של הובלה בחדשנות וביצירתיות למען קידום העיר ברוח הזמן והתקופה. זה בא לידי ביטוי במגוון רחב של תחומים, אך ללא ספק, החינוך עומד בראש הרשימה. אני מאמין שאין התפתחות בלי יצירתיות ושאין יצירתיות בלי לקיחת סיכונים. לכן, שמחתי מאד על היוזמה לקיים כנס טיקטוק בעיר החינוך קריית אונו, לטובת ההורים והנוער, על מנת שכולנו נכיר מקרוב את פוטנציאל היצירה שיש לרשת החברתית, מבלי להתעלם מהסכנות האורבות בה ומבלי לפגוע ביצירתיות ההכרחית להתקדמות טכנולוגית וחברתית. חברי וחברות פאנל המומחים האיכותי העבירו מידע מעניין וחשוב לקהל שלקח חלק באירוע, שמצידו הציג שאלות מעניינות לחברי הפאנל, והכל בדיון מרתק ומעניין."

מ"מ וסגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך רון מלכה  :

הכנס החשוב הזה הוא  הראשון מסוגו בארץ , בו מתקיים שילוב ידיים בין מנהלי רשת חברתית דיגיטלית ובמקרה זה מובילי ומנהלי אפליקציית טיק טוק, שהיא הפופולרית ביותר בקרב בני הנוער בישראל, לבין מערכת חינוך ברשות מקומית.

אני מודה למנכ"ל טיק טוק ישראל, תושב העיר שלנו, אסף שגיא על ההיענות ליוזמה שלי ולאתגר שבצידה ובעיקר על ההבנה שרק פעילות משותפת מסוג זה ודיון קהילתי הם הדרך הנכונה להפוך את השימוש של כולנו ובעיקר של ילדינו ברשתות החברתיות לחוויה מפרה ומעשירה. אני מאמין כי עלינו ההורים מוטלת האחריות להכיר בעובדה שהסביבה הדיגיטלית היא הסביבה החברתית בה שוהים ילדינו בעידן הזה ובמקום לנסות למנוע אותה מהם עלינו לכוונם לעשות בה שימוש מושכל שיתן להם ולנו תחושה של ביטחון ומוגנות.

הכנס היה סנונית ראשונה לתכנית רחבה שנקיים במערכת החינוך שלנו בקריית אונו בשיתוף טיק טוק בשנת הלימודים הבאה.

מנכ"ל טיקטוק ישראל, אסף שגיא: "המטרה המרכזית של טיקטוק היא לעודד יצירתיות ולהפיץ שמחה, והיא הולכת יד ביד עם שמירה על ביטחון חברי הקהילה. קיימים כלים רבים ומגוונים לבני נוער ולהוריהם כדי לשלוט בחוויה שלהם ברשת וחשוב שהם ידעו מה הם. קריית אונו יקרה לליבי, נולדתי כאן ואני מתגורר כאן עם אשתי ושלושת ילדיי, אין מקום טוב יותר להתחיל בו פרויקט חשוב כמו זה".

טיקטוק

תמונה: חברי הפאנל