בשבוע שעבר ביקר בקריית אונו השר מאיר כהן, שר הרווחה והביטחון החברתי, לפגישות בהן נטלו חלק מנהלת המחוז ומנהלת תחום מוגבלויות במשרד הרווחה, יחד עם  סגני ראש העיר ומנהלי אגף הרווחה העירוני.

השר מאיר כהן התרשם מאוד מהתוכניות שהוצגו בפניו על ידי צוות האגף ובמיוחד התרשם מעדויות של שני תושבי העיר שקיבלו שירות באגף, אשר הציגו את התמורות שחלו בחייהם. הוא אף ביקש ללמוד את הפתרונות שהוצעו בעיר ולבחון הקמת פתרון דומה בערים אחרות.

השר מאיר כהן חתם על קלף לרגל הקמת מעון יום שיקומי לילדים מגיל לידה עד גיל  3, שיהווה פתרון להורים רבים, ועודכן כי המעון נמצא בשיפוץ ויפתח בעתיד הקרוב.

השר ציין כי ראה בקריית אונו טיפול הוליסטי במטופלי הרווחה ומצא בה את כל מה שבמשרד הרווחה מעוניינים להעניק לציבור, וזאת יחד עם  הטיפול האוניברסלי, לא רק באמצעות אנשי הרווחה העירוניים אלא גם באמצעות עובדים מתחומים אחרים בעירייה. לדבריו עיר נמדדת בראש ובראשונה ביכולות שלה לתת שירות לתושביה וציין כי ראה בקריית אונו מחוייבות עזה לצרכי התושבים.

ישראל גל, ראש העיר קריית אונו מסר: "אני שמח ששר הרווחה נהנה מהביקור בעיר שלנו וראה את המיזמים הרבים שאגף הרווחה העירוני מוביל כאן בעיר, את הפעילות האינסופית של חידוש העיר ואת השיקום של המעמד החברתי – כלכלי של העיר. הצגנו בפני השר את חוזקות העיר ואת התוכניות שלנו לפיתוח למען אוכלוסיות נזקקות ואוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים."

(משמאל: ישראל גל ראש העיר, מאיר כהן, שר הרווחה והביטחון החברתי, לילך טרבינוביץ מנהלת אגף הרווחה וירון יעקבי סגן ראש העיר ומחזיק תיק הרווחה)