"כשתהיה בישראל רעידת אדמה חזקה, יתרחש כאן אסון גדול"

כך העריך ח"כ איתן גינזבורג, יו"ר סיעת כחול-לבן וסגן יו"ר הכנסת, בבוקר "שבתרבות" שהתקיים בקריית אונו בהנחיית אבי בטלהיים.

לדבריו, קיימת הזנחה של שנים מצד כל ממשלות ישראל שלא מצאו לנכון להפוך את נושא רעידת האדמה הצפויה כבעיה לאומית המצריכה פתרון מאסיבי רחב-היקף. "בתים יקרסו ואנשים ימותו", הזהיר ח"כ גינזבורג והדגיש שהבעיה החמורה ביותר היא בערי ויישובי צפון הארץ, שבהם בתים ישנים שלא חוזקו במסגרת תמ"א 38, והם צפויים להתמוטט על יושביהם.

בהתייחסו לשיח האלים במליאת הכנסת אמר ח"כ גינזבורג: "זה נורא. מעולם לא דיברו כל-כך נמוך וברוטלי בכנסת ישראל".

בנוכחות מאות מתושבי קריית אונו התראיינו בבוקר זה גם פרופ' איתמר רז, יו"ר המועצה הלאומית למניעת סוכרת; משה פרל, לשעבר מנכ"ל איגוד הבנקים, על ספרו החדש: "בשביל הכסף"; וטובי דנון, יו"ר לשכת המגשרים, שסיפר על פעילותו המבורכת של המרכז לגישור וליישוב סכסוכים בקהילה בקריית אונו.

הפסנתרנית המחוננת נעמה שמש, תושבת העיר, הנעימה בנגינתה.

ח