השבוע הסתיים קורס יחיד מסוגו  ל- 15 נערים ונערות, המטופלים במחלקה לנוער וצעירים באגף לשירותים חברתיים: קורס לימודי תאוריה. "למיטב ידיעתי אין קורסים מקצועיים ללימודי תאוריה. לשמחתנו זיהינו את הצורך בקורס שכזה עבור הנערים והנערות המתקשים לעמוד בלחץ הנפשי והרגשי הכרוך במעבר מבחן התיאוריה" אומרת עו"ס לירון רביבו, מנהלת המחלקה לנוער וצעירים באגף לשירותים חברתיים.

בקורס המיוחד מטעם עיריית קריית אונו המוענק ללא תשלום, נפגשו התלמידים והתלמידות בגילאי 17 - 21 ארבע פעמים למשך ארבע שעות עם המורה ששי גניש . מורה קשוב לצרכים של בני הנוער, ער לקשיים שלהם ונקודת המבט הרגישה שלו תתרום בוודאות להצלחתם. יתרה מזאת הוא התחייב להם שבמידה ויכשלו בבחינה הוא ילך איתם יד ביד עד להצלחה.

מנהלת האגף לשירותים חברתיים לילך טרבינוביץ' " זהו תחום שעד היום אף אחד לא עסק בו, והיווה עבור הצעירים הללו מקור לאכזבה ותחושת כישלון. אני בטוחה שכל מי שהגיע לקורס רכש  לא רק ידע, אלא בעיקר בטחון, שיסייע לו להצליח. אני שמחה שבעירייה האירו זרקור על נושא זה ומקווה שמקומות נוספים יאמצו את המודל."

ירון יעקבי, סגן ראש העיר, המחזיק הן בתיק השירותים החברתיים והן בתיק התחבורה מסר: הקורס יסייע לאנשים עם קשיים שונים לעבור את מבחני התאוריה בהצלחה ויסייע להתניידותם בכבישים, הן באמצעות כלי התחבורה הזעירים (אופניים חשמליים וקורקינטים, להם נדרש מעבר בחינת תאוריה) והן באמצעות כלי רכב מנועי לאחר מעבר מבחני נהיגה.

קורקינט צהוב

תמונה: יח"צ באדיבות WIND