אגף החינוך בעיריית קריית אונו מעודד את בתי הספר לקחת חלק בפעילות סביבתית להעמקת המודעות של הדור הצעיר לנושא הקיימות והמחזור.

רון מלכה מ"מ וסגן ראש העיר, מחזיק תיק החינוך מלווה את הנושא  מקרוב " אגף החינוך חרט על דגלו את נושא הקיימות  והשמירה על הסביבה כערך אותו יש לקדם. אי אפשר לחנך את דור העתיד מבלי לעסוק בעתיד ובכל בתי הספר בעיר יש פעילות חינוכית  סביב הנושא"

בבית ספר עלומים לקחו את הנושא צעד אחד קדימה ובחרו להשתתף בפרוייקט הבינלאומי Climate Action, במסגרת הפרוייקט נפגשו למעלה מ 1,000 כיתות לימוד מרחבי העולם לבחינת משותפת של שינויי אקלים ואוריינות סביבתית. התלמידים התקדמו באמצעות פעילויות שבועיות בה בחנו את הסיבות לשינוי האקלים, תופעות גלובליות ופתרונות. כיתות הלימוד התחברו באמצעות שיחות וירטואליות, בהן עבדו עם תלמידים ממדינות אחרות ולמדו על ההשלכות המקומיות של בעיית האקלים. התלמידים הצטרפו לשותפי הפרויקט WWF, נאס"א והאו"ם בפלטפורמה מקוונת עולמית תוך שהם משתפים למידה, פעולות, יוזמות והמצאות בנושא משבר האקלים.

"למעשה חברנו לפרוייקט שלוש מורות מתחומי דעת שונים - אנגלית מדעים ואמנות" מספרת לילך אלעטאר מורה למדעים בכיתה ו' בביה"ס שחברה לפרוייקט עם דפנה לוי המלמדת אנגלית ושני דרשן המורה לאמנות  " זה היה מדהים לראות את הילדים חוקרים את הנושא, יוזמים, קוראים ומדברים באנגלית, משתתפים בדיונים עם ילדים מכל העולם"

בוועידת האקלים בגלזגו  התקיים מפגש ייחודי בנושא חינוך ואקלים. במפגש זה הוכרזו בתי הספר הזוכים בתחרות תוצרים שמטרתם העלאת מודעות לבעיית האקלים והצעות לפתרונות. בית ספר עלומים היה בין בתי הספר הזוכים.

מירב אלעטאר : " התרגשנו מאד, צוות המורים והתלמידים, זה היה שיאו של תהליך שהחל בדיונים בשיעורי המדעים סביב הנושא, התלמידים העלו סוגיות וחיפשו דרך לפיתרונן, במקביל קיימו דיונים עם חבריהם בחו"ל בשפה האנגלית ובשיעורי האמנות יצרו כרזות מחומר ממוחזר שנשלחו לתחרות ולשמחתנו הגדולה גם זכינו"

בית ספר עלומים בקריית אונו  הוא כעת אחד מבתי הספר הבודדים בעולם שזכו בתג הצטיינות ירוק בינלאומי, בנוסף לכל אחד ואחת מתלמידי כיתה ו'4 בבית הספר הוענק תג הצטיינות .

בבית הספר  מדגישים את העובדה שהפעילות להעלאת המודעות לנושא הקיימות ועתיד כדור הארץ תימשך בצוותא עם המחלקה לאיכות הסביבה בעיריית קריית אונו.

תעודה לבית ספר עלומים