חג החנוכה כבר ממש מעבר לפינה ובעיריית קריית אונו ובמתנ"ס נערכים במרץ.

עמי כחלון סגן ראש העיר ויו"ר הנהלת המתנ"ס: "כמעט שכחנו כבר שבשנה שעברה לא יכולנו לחגוג כהלכה את החג בגלל הסגר ואיסורי ההתקהלות ולכן הפעילות התקיימה רק בדיגיטל. בחנוכה הקרוב צפויים לנו שמונה ימים של של אור גדול וגדוש. המתנ"ס מציע לתושבי קריית אונו שלל פעילויות - מופעים, סדנאות אמנות ויצירה, תחרויות שחמט ועוד.  ואני מציע לכולם למהר ולהירשם "

 

ב ono.art מרכז האמנויות מצפים לילדים ולהורים מפגשי יצירה בתחומי הציור העיצוב הפיסול, עדי לוי פאר מנהלת המרכז מספרת : "השנה בחרנו להתמקד בכל הסדנאות סביב נושא האור והצל, השקענו מחשבה רבה ביחד עם האמנים הפועלים במרכז, כדי ליצור אוירה מיוחדת. הסדנאות היומיות החד פעמיות הן מאד ייחודיות, וכן הכנת גופי תאורה, ציור צלליות, יצירת כלי חרס מוארים, עיצוב כיסויי עיניים, וסדנא משותפת להורים ולילדים לציור תמונת נוף בשקיעה."

 

בספריה העירונית יתקיימו מופעים לילדים במיוחד לחנוכה וגם קבלת השבת הקהילתית תעמוד הפעם בסימן החג. מועדון השחמט של המתנ"ס מקיים השנה שתי קייטנות- משחקי חשיבה ו"מבוכים ודרקונים" וגם התחרות המסורתית של חנוכה חוזרת.

 

 

גם בתחום הנוער והצעירים בעיר רבה השמחה. חנה ישעיהו מנהלת המחלקה לנוער וצעירים: "כל שנה חנוכה אצלנו הוא חג מיוחד עם טקסי הדלקת נרות בכל תנועות הנוער, סדנאות מוזיקה ובמה פתוחה במרכז המוסיקה הצוללת האדומה, ביאנוש, מועדון הנוער העירוני, תתקיים מועצת נוער עירונית מיוחדת והשיא הוא אירוע "לארפ" ערב שלם של משחק תפקידים חי במרחב של מועדון יאנוש."

 

עיריית קריית אונו מתכוננת להאיר את העיר בשלל חנוכיות ופסלי אור במקומות מרכזיים בעיר.

 

אירועי חנוכה בספרייה