לרגל יום השנה ה-26 להירצחו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, בחרו השנה במחלקה לנוער וצעירים של עיריית קריית אונו , לקיים "אסיפה ישראלית" עירונית של כלל נציגי תנועות הנוער, ארגוני ומועדוני הנוער.  לאירוע  החשוב הגיעו ראש העיר ישראל גל וסגן ראש העיר ירון יעקבי, המחזיק בתיק הנוער והצעירים.

בפתיחה, התקיים טקס זיכרון קצר ובו אמר ראש העיר ישראל גל "אני גאה לראות אתכם בני הנוער שלנו נפגשים כאן מתוך חשיבות לנושא, לשמור על הקיים, על הדמוקרטיה ולראות אתכם מובילים את דור העתיד."

לאחר הטקס התקיימו מעגלי שיח בהובלת נציגי תנועות הנוער. הנושא הנבחר לאספה השנה היה  "קדושת החיים", מספרת חנה ישעיהו מנהלת המחלקה לנוער וצעירים : "בני הנוער שוחחו על הבחירה בחיים בתוך המציאות המאתגרת בה נמצאת מדינת ישראל בשנה וחצי האחרונות, איך ובאילו דרכים ניתן להיאבק על קדושת החיים של כל בני ובנות האדם במדינה ועד כמה חשוב להקשיב לקולות השונים בחברה הישראלית."

צעירים יושבים על הדשא

צילום: מחלקת נוער וצעירים בעיריית קריית אונו