שבת, 8.08.2020 |

יום חילופי שלטון בקריית אונו כמיטב המסורת

כמדי שנה, בשבוע הנוער בקריית אונו מתקיים יום חילופי השלטון המסורתי בו מועצת הנוער העירונית מחליפה את בעלי התפקידים בעירייה.

יום חילופי שלטון בקריית אונו כמיטב המסורת (הגדל)

1/06/2014
יום חילופי שלטון בקריית אונו כמיטב המסורת
יושב ראש מועצת הנוער העירונית ליעד סידיס החליף את ראש העיר ישראל גל והתוודע להחלטות הקשות שעליו לקבל. מיקה עילם סגניתו של ליעד במועצה העירונית החליפה את רון מלכה מ"מ, סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך. בנוסף, שאר חברי מועצת הנוער החליפו בעלי תפקידים נוספים בעירייה והשתתפו במספר ישיבות והבינו את המורכבות בעבודת העירייה.
באחת הישיבות דנו מהנדס העיר, גזבר ועוזר ראש העיר המחליפים יחד עם בעלי התפקידים, על הקמת פארק חדש שיקום בצמוד לכביש מכבית בקריית אונו והציעו להוסיף מתקני Street Workout לרווחת בני הנוער בעיר. בעקבות הישיבה, מהנדס העיר המחליף שלח לאדריכלית הנוף בקשה לבדוק את האפשרות לשלב את המתקנים בפארק, כולל הערכת עלויות.
ליעד סידיס: "נחשפתי למספר סוגיות במהלך היום והבנתי שניהול עיר אינו דבר קל. לא קל לקבל החלטות ותמיד יהיה צד שלא יהיה מרוצה. אני חושב שיום חילופי השלטון הוא מסורת מבורכת ואני שמח שלקחתי חלק בכך"
ישראל גל, ראש העיר בירך את בני הנוער ואמר: "ביום חילופי שלטון יש לכם הזדמנות ללמוד ברמת המקרו איך מנהלים עיר. אני מאמין שכשנחליף כיסאות תבינו את המורכבות והאילוצים שחלים עלינו בעת קבלת ההחלטות. אחד הדברים החשובים הוא לזכור מהם הצרכנים והרצונות של התושבים אותם אנו מייצגים".
רון מלכה: :"יום חילופי השלטון הוא מסורת מבורכת של שנים רבות, אני רואה בבני הנוער שלנו שגרירים. היום אתם במועצת הנוער ומחר אתם תנהיגו ותובילו את כולנו. מטרת היום היא לתת לכם את ההזדמנות להבין איך מערכת שכזאת מתפקדת ואני כולי תקווה שתישאבו מאתנו את כל הידע שאתם יכולים."
בסוף היום התקיים פרלמנט במהלכו הציגו בני הנוער בפני ראש העיר את כל מה שעברו ולמדו במהלך היום.

פרטי יצירת קשר

גב' ריקי דבורה - מנהלת המחלקה לקידום נוער