בסיום ישיבת חירום סוערת שנמשכה עד השעות הקטנות של הלילה (14/05) - מכריזים ראשי הרשויות בגוש דן כי יעצרו את בנייתן של דירות נוספות באזור המרכז במידה וחוק קרן הארנונה יעבור

ישראל גל, ראש העיר קריית אונו, שהיה בולט במפגש הזום הלילי: "משמעות העברת ההחלטה בחוק ההסדרים היא החרמת 28% מההכנסות העתידיות של קריית אונו, דבר שיאלץ אותו ועוד רבים מראשי הרשויות לעצור בניית דירות נוספות באזור המרכז, אשר תלויות בקשר ישיר בארנונה המסחרית המממנת את הארנונה ההפסדית למגורים".

++++

ראשי הרשויות בגוש דן מאיימים לעצור בניית דירות אם חוק הארנונה יעבור - כך נמסר עם סיומה של ישיבת חירום סוערת של ראשי רשויות רבים שנמשכה עד השעות הקטנות של הלילה (14/05).

זאת, בהמשך לדיונים הסוערים בנוגע לסאגת "קרן הארנונה" שמנסה לקדם המדינה כחלק מחוק ההסדרים, במטרה לחייב את הרשויות המקומיות להקצות הכנסות מארנונה שנגבית מעסקים במטרה לתמרץ את הבנייה בערים המוחלשות.

נזכיר, ההצעה הנוכחית קובעת כי כל רשות תעביר לקרן ייעודית שתוקם לכך סכום של בין 10%-49% מרווח הארנונה השנתי שלה, והכסף שייאסף יחולק חזרה לרשויות כולן, כנגד כל היתר בניה למגורים שתפיק הרשות. בכך, מאמינים באוצר, יהיה תמריץ לבנייה למגורים, בניגוד למצב כיום.

ברשויות המקומיות, כאמור, מתנגדים בחריפות להצעה בנוסח הנוכחי, כאשר גם בליכוד ישנם כאלה שמרימים גבה וצפויים להקשות על שר האוצר סמוטריץ'.

לטענת ראשי הערים במרכז, הדבר יפגע בצורה משמעותית באוטונומיה של הרשויות המקומיות והשלטון המקומי וכן יהווה הכנסת יד בוטה וישירה לכיס של התושבים, שתפגע באופן חמור וקשה עוד יותר במעמד הביניים. כמו כן, טוענים אלו, כי היחידים שייהנו מההכנסות על חשבון התושבים שלהם - הם החרדים והרשויות בשומרון.

בישיבה נקבע כי רבים מראשי הרשויות יעלו לישיבת ועדת הכספים שתתקיים הבוקר (א', 10:00) בכנסת, כדי למנוע את אישור ההצעה בוועדת הכספים.

"מה שהאוצר לוקח, לא יחזור לעולם"

בין המתנגדים הבולטים ראשי הרשויות: רמת גן, קריית אונו, ראשל"צ, גבעתיים, מועצה אזורית גזר, יהוד מונוסון ואחרים.

לדברי ישראל גל, ראש העיר קרית אונו, שהיה בולט במפגש הזום הלילי, "משמעות העברת ההחלטה הזו בחוק ההסדרים היא החרמת 28% מההכנסות העתידיות של קריית אונו, דבר שיאלץ אותי ועוד רבים מראשי הרשויות לעצור בניית דירות נוספות באזור המרכז, אשר תלויות בקשר ישיר בארנונה המסחרית המממנת את הארנונה ההפסדית למגורים".

"הממשלה חייבת להבין שהעברת ההחלטה שווה להחלטה לעצור את הבנייה במרכז. זו המשוואה" הודיע גל בשמם של ראשי הרשויות.