פרויקט "קהילה מבשלת" בקריית אונו  חוגג 5 שנים!!

בימים אלה מלאו חמש שנים לפעילות החברתית החשובה המתופעלת בקריית אונו באמצעות מתנדבים – "קהילה מבשלת".

הכל התחיל כאשר במחלקה העירונית להתנדבות באגף לשירותים חברתיים זיהו שחלק מהמטופלים שמקבלים באופן קבוע סל מזון אינם מסוגלים לייצר ממנו ארוחות בשל מגבלות פיזיות.

אז ... חברו שם לעמותת אורנשטיין – עמותה שנוסדה בישראל בשנת 2017 על מנת להגשים את חזונם הנרי אורנשטיין ז"ל, ניצול שואה וסוזי רעייתו, התורמים מזה עשרות שנים מכספם וממרצם במטרה לדאוג לארוחות חמות ומוצרי מזון, ביטחון תזונתי ותמיכה לקשישים, ניצולי שואה, משפחות נזקקות, ילדים ונוער בסיכון.

"קהילה מבשלת" הינו פרויקט ייחודי ראשון מסוגו בארץ. לאחר הפעלתו בקריית אונו הצטרפו רשויות נוספות והעתיקו את המיזם.

מדובר בקבוצה של קשישים בודדים או אנשים עם מוגבלויות שמטופלים באגף לשירותים חברתיים אשר במסגרת המיזם מקבלים מידי שבוע מנות ארוחה חמה מוכנות שמספיקות ל 4-5 ימים.

כיום שותפים בפרויקט 20 מתנדבים, המכינים את הארוחות לסירוגין. כל 2 מבשלות / מבשלים מתחלפים לסירוגין מידי שבוע כך יוצא שכל מתנדב/ת מבשל/ת פעם בשבועיים לאותו אדם. בממוצע כל  קשיש / נזקק מקבל כ 10 ארוחות מכל מתנדב/ת בחודש.

כחלק משגרת הפרויקט, המתנדבים שומרים על קשר טלפוני עם הקשישים, כדי לבדוק אם הם זקוקים לסיוע כלשהו בנוסף לארוחות. באם עולה  צורך נוסף מעבר למזון, המתנדבים מעדכנים את המחלקה העירונית להתנדבות.

רחל רביב מנהלת המחלקה להתנדבות בעיריית קריית אונו מספרת: "לעיתים עולים  צרכים בקרב הקשישים שאינם במסגרת הפרויקט והמתנדבים פונים למחלקה להתנדבות. אנו דואגים לטפל בבקשות אלה ולתת את הסיוע הנדרש לאותו קשיש או קשישה" .

הפרויקט מתנהל בהצלחה רבה כבר חמש שנים. האוכל מותאם לקשישים ולנזקקים בהתחשב במצב בריאותי, אלרגיות וכד' וומדד שביעות הרצון של הקשישים גבוה מאוד.

המתנדבים  מסורים מאוד, מתמידים ומבצעים את ההתנדבות באהבה גדולה. חלק מהמתנדבים פועלים בפרויקט מאז הקמתו וכן מצטרפים מידי פעם מתנדבים חדשים והוותיקים יוצאים להפסקה.

בנוסף להבאת הארוחות החמות, המתנדבים יוצרים קשר אישי עם הקשישים והנזקקים, בודקים מה מצבם והאם הם זקוקים לסיוע כל שהוא. חלק מהמתנדבים מכינים את האוכל עם ילדיהם ואף  מביאים עמם את ילדיהם לבית הקשישים ובכך רותמים אותם לקחת חלק בפעילות ההתנדבותית החשובה.