תרגיל רב זירתי של מתנדבי קריית אונו

באחד מלילות השבוע הורגשה בקריית אונו תנועה ערה של כלי רכב עם אורות מהבהבים והעיר נצבעה בצהוב עם עשרות מתנדבים ומתנדבות עטויים בווסטים הצהובים, שהוקפצו מביתם במפתיע כחלק מתרגיל של אירוע רב זירתי, אותו קיימה עיריית קריית אונו.

ראש העיר הוציא לדרך את התרגיל מהחמ"ל העירוני.

התרגיל רחב ההיקף בחן את התנהלות הכוחות המתנדבים בעיר - המשמר העירוני, כיתות הכוננות החמושות העירוניות, יחידת הרחפנים, כיתת הכוננות הרפואית ויחידת האופנוענים - במקרה של אירוע רב זירתי מתגלגל, הכולל נפילת טילים במספר מקומות בעיר, חדירת מחבלים ומרדף אחר רכב חשוד.

בשעה עשר וחמישה בלילה הוקפצו הכוחות מביתם ללא ידיעה מוקדמת כחלק מהתרגול.  למעלה מ 90% מהמתנדבים והמתנדבות שהוזנקו, מי  לזירות נפילה ומי לנקודות הכינוס, יצאו מיד איש איש למשימתו, חסימות כבישים, איתור רכב המחבלים, העלאת רחפן, סיוע לכוחות הפינוי בזירות נפילה ואף הסתערות.

נתי אטיאס מפקד המשמר העירוני סיפר: "מדובר בתרגיל מיוחד וחשוב, בו "הצבא" שבנינו כאן בעיר נותן מענה בסיטואציה שכוחות צה"ל, משטרה ומד"א קצרה ידם.  למעט מספר מצומצם של מפקדי אזורים שהיו שותפים לתכנון, לא ידעו שאר המתנדבים את פרטי האירוע. חשוב היה לנו בתרגיל "היבש" לדמות את דרכי התקשורת, החבירה והתיאום בין כל הכוחות."

ראש העיר קריית אונו: "כל פעם מחדש אני נפעם מרוח ההתנדבות בעיר. קריית אונו בנתה לעצמה צבא קטן עם כוחות חמושים, מתנדבי רפואה, סיירים, כוחות חילוץ ועוד. תושבי ותושבות העיר יכולות ויכולים לישון בשקט ולהיות בטוחים שבמידה ויוזנקו הכוחות יש על מי לסמוך. נקווה שלא נזדקק."