קריית אונו מצטרפת לתוכנית להערכות לשינוי אקלים של המשרד לאיכות הסביבה

קריית אונו מצטרפת לתוכנית להערכות לשינוי אקלים של המשרד לאיכות הסביבה.
במסגרת התוכנית, המשרד יעמיד צוות של יועצים מקצועיים אשר יסייעו לגורמים הרלוונטיים בעירייה לגבש תוכניות פעולה מקומיות להיערכות לשינוי האקלים, לבנות מנגנוני שיתוף פעולה ולמידה בתחום ההיערכות לשינוי האקלים בעיר, בין ארגונים, עסקים והציבור הרחב ובנוסף המשרד יסייע בהקמת מאגר תוכניות פעולה להיערכות לשינוי אקלים לשימוש כל הרשויות בארץ.

הכנת התוכנית תארך כשנה, ובמהלכה העירייה תקבל ליווי של מרכז תכנון, שירכז את התכנון לאורך התהליך ויסייע בכתיבת והגשת תוכנית ההיערכות. בנוסף, התוכנית צפויה לסייע לעירייה לזהות את הנושאים והנקודות שאותם הרשות צריכה לחזק ושבהם עליה לפעול.

לצד זה, הכנת התוכנית תייצר היכרות של יחידות הרשות השונות עם מגמות שינוי האקלים, עם הטרמינולוגיה והפתרונות הקיימים בנושא ותחזק את המודעות ושיתופי הפעולה בסוגיה זו.

ראש העיר קריית אונו: אני מברך את המשרד להגנת הסביבה על פעילותו היזומה והחשובה ועל מתן המשאבים לפעילות למען יצירת חוסן אקלימי, שבטוחני כי תוכיח את עצמה. עיריית קריית אונו שמחה על שיתוף הפעולה עם המשרד להגנת הסביבה וממשיכה לקדם תוכניות של עיר ירוקה וחכמה למען איכות החיים של תושביה ושמירה על הסביבה.

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: "אנו נחושים להמשיך ולקדם ככל הניתן את פעילויות השגרה החשובות שאותן מקדם המשרד להגנת הסביבה גם במישור הגלובלי וגם בהיערכות של השלטון המקומי לשינוי האקלים. חיזוק החוסן האקלימי של הרשויות המקומיות יועיל להן במגוון רחב של אתגרים וקשיים ויסייע להן להתמודד טוב יותר עם מצבי חירום עתידיים, הנובעים משינוי האקלים"