הראיתם איזה יופי? יש פרחים שעד אינסוף נשארים במנגינה

הגינה הקטנה המנציחה את קהילת יהודי לוס אנג'לס ואת תרומתם לקריית אונו לפני שנים רבות, מקבלת משמעות חדשה ומרגשת במיוחד דווקא בימים אלו.
פרוייקט מיוחד במינו, לו שותפים אגף הרווחה והשירותים החברתיים, אגף שיפור פני העיר והמחלקה לאיכות הסביבה, יצר את הקהילה הטיפולית ואת פרוייקט "ערוגות החיים".

השבוע נחנכה הגינה, שבעבר הייתה גינה קהילתית, אך מזה זמן לא טופחה, ובסיוע מחלקת הגינון ומחלקת האחזקה שוקמה. את הפרויקט המיוחד והרגיש יזמה וכתבה חניתה אברהמי כפרויקט גמר שאותו הציעה לבסס בעיר שהיא אוהבת למען הקהילה. חניתה היא מנחה בגינון טיפולי ובחרה לתת מענה לתחום האובדן. הגינה משלבת גם אוכלוסיה טיפולית וגם תושבים ותושבות מהקהילה, שיחדיו מטפחים ועובדים בגינה.

למעשה מדובר בקבוצה של אנשים המתמודדים עם הפצע הנפשי ודרך עבודת האדמה מוזמנים/ות למסע רגשי חווייתי המאפשר לכל אחד ואחת מהם/ן, בדרכו/ה ובקצב הנכון לו/ה, לעבד את שעובר עליו/ה מול האובדן והכאב ותהליך ההתמודדות עמם. המפגשים בגינה מלווים בעבודת גינון המחברת בין תכני השכול והמוות – להמשכיות החיים, בין קבורה לצמיחה וכל זאת, תוך התייחסות לשינויים במעגל החיים דרך מעגל עונות השנה.

מי שיבקר במקום כבר יכול לראות את ערוגות ההנצחה, את גינת הירק והבוסתן הקטן שניטע במקום.
בטקס הקצר שחנך את הגינה נכחו חברי הקבוצה ממשפחות שכולות, הלומי קרב, וכן ראש העיר , סגנו , חברי המועצה ועובדי עיריית קריית אונו.

ראש העיר: "אנחנו בשעה הכי קשה של מדינת ישראל אי פעם, ומשפחת השכול והכאב לצערינו עדיין גדלה. השכול בימים אלו נמצא בכל בית. אני יודע שאין נחמה אבל מוכרחים להמשיך קדימה. המקום הזה שיפרח בקרוב, יהיה שוקק חיים ויעלה חיוכים של אושר אף לו לרגע."