מה זה מלח כולם יודעים אבל מה זה מל"ח? זה כבר יותר מסובך…

בעת החירום הזו כדאי לדעת כי מחסני עיריית קריית אונו לשעת חירום (מל"ח), ערוכים ומוכנים לכל תרחיש

למעשה מדובר בשני האנגרים ענקיים, המכילים ציוד רב, אשר יכול לתת מענה לאלפי אנשים במידת הצורך. הציוד נותן מענה הן לצרכים לוגיסטיים בסיסים והן לצרכים של מזון מים וחשמל.
חשוב לציין כי כל הציוד נבדק מדי חמש שנים לבדיקת כשירות והבדיקה האחרונה הייתה באוגוסט האחרון וכי בזמן המלחמה אף נרכש ציוד נוסף.

אז מה מכיל כל מחסן מל"ח?
גנרטורים, אלפי מזרונים, שמיכות, שירותים ניידים, כלים חד פעמיים, תיקי מים אישיים, פנסים, גזיות, כיריים, קלקר לאחסון מזון, שקי שינה, מיטות מתקפלות, מיטות חולים, פרגודי הפרדה, עמדות טעינה חשמליות לסלולר, וסטים, תיקי עזרה ראשונה, חומרי ניקיון, מסכות פנים, סרבלים, ציוד לחילוץ, מגאפונים, מיחמים, מפזרי חום ועוד….

כשנכנסים למחסני הענק המתנשאים לגובה רב, מתרשמים מיד מהסדר המופתי במקום ומהכמות העצומה של הציוד הנמצאת שם. סמדר סוויסה מנהלת המחלקה החירום העירונית יודעת על מיקומו של כל פריט ופריט ואומרת: "הסדר והכשירות הם נר לרגליי בעת שגרה, ובשעת חירום קיימת חשיבות עליונה למהירות התגובה והאספקה. כולי תקווה שכל הציוד ישאר במחסנים ללא כל שימוש. אנחנו בעיריית קריית אונו נדאג תמיד להחליף ולעדכן אותו במידת הצורך מדי חמש שנים."