מדובר בבית הראשון בישראל לתנועת כנפיים של קרמבו

קריית אונו היא הרשות הראשונה בישראל שחונכת מבנה לתנועת כנפיים של קרמבו. המבנה מכיל בתוכו את כלל פעילות הסניף, מונגש ומותאם לצרכי הפעילות. זהו הבית הראשון לתנועה בישראל.

המבנה מכיל בתוכו 14 חדרי פעילות, אולם, משרד, חדר ישיבות, חדרי מדריכים, מחסנים ומטבח תכנון. שיפוץ וציוד המבנה נתרמו ע"י דרור הראל תושב העיר.

טקס חנוכת המבנה התקיים השבוע, ובמעמד המרגש נכחו כל חניכי וחניכות הסניף, הורים ופעילים, וכן ראש עיריית  קריית אונו  אמר: ''חניכי כנפיים של קרמבו יש לכם בית. תנועה שמרגשת, תנועה שמחממת את הלב, 220 חניכים מתוכם 30 בעלי צרכים מיוחדים, שבאים לפה באהבה ענקית. זאת קהילה אמיתית, וזה חוזק אמיתי.''

ממלא מקום ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, היה מי שיזם את הקמת הסניף בקריית אונו ואמר לנוכחים באולם: זה ערב חגיגי ואם חיפשנו סיבה טובה להכניס קצת אור ושמחה בתקופה העצובה הנוכחית, אז חנוכת בית קרמבו היא סיבה נפלאה ומרגשת. אני לא יכול שלא להיזכר איך לפני עשר שנים בו פנתה אלי דנה כחלון  וביקשה שאדאג להביא את התנועה לקריית אונו כדי שיהיה מקום לפעילות לבת שלה ושל עמי ולחניכים וחניכות נוספות. מאז תמר חניכה בסניף והיום לה ולחבריה יש בית לו הם ראויים.

סגן ראש העיר  ויו"ר הנהלת המתנ"ס לא הסתיר את התרגשותו: הסניף הוקם כתוצאה מחלום, חלום וצורך, וכולם כאן מכירים את ילדתי המדהימה תמר שהיא המלאך של הבית. וזה המקום גם להוקיר את המלאכים של הנהלת כנפיים של קרמבו שיצרו את התנועה המופלאה הזו, ויש עוד המון מלאכים בעיריית קריית אונו כמו חנה ישעיהו וצוות המחלקה לנוער וצעירים והמלאך המופלא דרור הראל, לו אני מצדיע, ובתור אבא לילדה כאן ובשם כל המשפחות אני רוצה לומר לך תודה, הגשמת לנו חלום שלא היה מתקיים בלעדייך"

סגן ראש העיר, מחזיק תיק השירותים החברתיים :" כשדרור חיפש מקום בו הוא יכול לתרום, וסיפרתי לו על כנפיים של קרמבו הוא נרתם מיד לנושא. קריית אונו היא עיר מובילה ומכילה בתחום הצרכים המיוחדים ואתם חניכים וחונכים יקרים נטועים אצלנו בלב, אני מאחל לתנועת כנפיים של קרמבו שיהיה להם בית בעוד ערים."

דרור הראל : "כשהגעתי היום ואני רואה את התוצאה הסופית אני מאושר ואני מקווה שכולכם תיהנו ממנה מאד. תודה לירון שחיבר אותי למקום הזה, לעמי שדאג שנקבל את המקום לישראל שנתן בי אמון ונתן לי חופש פעולה והכי חשוב לי להודות לחנה, מאור, ורותם מהמחלקה לנוער וצעירים. הם לקחו אותי לכאן, הכירו לי את הצרכים, וכל זה לא היה קורה בלעדיהם."

טליה בז'רנו מנכ"לית כנפיים של קרמבו : "עד היום תנועת כנפיים של קרמבו פעלה בכל הארץ בצורה מפוזרת במבנים שונים כמו בתי ספר ומבני ציבור שלא יכלו להכיל את כל פעילויות התנועה בגלל מגבלות נגישות כאלה ואחרות. להגיע לפה היום ולצעוד פה זה מאד מרגש."

צילומים: ישראל פנחסוב