מעשה בחמישה מקלטים…

במשך עשרות שנים, המקלטים ברחוב שטרן בקריית אונו, שהיו בבעלות פרטית של תושבי הרחוב הוזנחו. למרות פניות של מחלקת החירום והביטחון של העירייה, התושבים סירבו להעביר את המקלטים לתחזוקת ותפעול העירייה, ועם השנים גם נותקו בהם החשמל והמים עקב אי תשלום והמקלטים הפכו ללא ראויים לשהייה בעת חירום.

עם פתיחת מלחמת "חרבות ברזל" התקיים מפגש עם ראש העיר ישראל גל במקום, ותושבי הרחוב נענו להצעה להעביר את המקלטים לבעלות העירייה אשת תתחזק אותם מעתה ואילך כמו את כל המקלטים הדו שימושיים בעיר. ואכן, תוך ימים ספורים החלו עבודות השיקום של המקלטים. במהירות הבזק הוחלפו וחוברו תשתיות חשמל ומים והתושבים יכלו לשהות בהם בעת אזעקה. בה בעת נמשכו עבודות האינסטלציה, המקלטים נצבעו ושינו פניהם לבלי הכר, והנה התוצאה: חמישה מקלטים ציבוריים ראויים ובטוחים.

על העבודה והקשר עם התושבים ניצחה סמדר סוויסה, מנהלת המחלקה לחירום בעיריית קריית אונו, במסירות אין קץ, במטרה להביא לשיקום המקלטים שבקרוב כמו שאר המקלטים העירוניים, יהפכו כולם למוקדים של פעילות תרבותית ויש לעיריית קריית אונו כבר תוכנית נפלאה עבורם.

סמדר סוויסה, מנהלת מחלקת חירום: "אני שמחה שאחרי שנים רבות של הזנחה, סוף סוף גם לתושבי רחוב שטרן יש מקלטים ראויים. אני מקווה שנזדקק למקלטים אלו בעיקר לצורכי פעילות תרבותית ושנהנה מהם ביחד".