מפגש (בזום) עם ידידי קריית אונו בדורמגן, גרמניה

לאורך כל המלחמה, זוכים בקריית אונו לתמיכה וחיבוק מידידינו בעיר התאומה דורמגן שבגרמניה. זה התבטא בסרטונים, בתליית דגלי ישראל בעיר דורמגן ובפעולות הסברתיות בבתיה"ס בגרמניה.
השבוע, ביזמת  ראש עיריית דורמגן אריק לירנפלד והאגודה לידידות דורמגן-קריית אונו, התקיימה פגישת זום לתמיכה וסולידריות עם קריית אונו ומדינת ישראל.
בפגישה המקוונת השתתפו ראשי שתי הערים ובכירים נוספים, ראש עמותת הידידות בדורמגן אווה שונדר, מחזיק תיק קשרי חוץ וראש העיר קריית אונו לשעבר דורון קרפ, ונציגי קהילה וחינוך משתי הערים.
אריק לירנפלד ראש העיר דורמגן סיפר על התחושה הקשה עת נחשף לתמונות הזוועה מהטבח בשבת השחורה, התייחס לנושא החטופים והחטופות והביע את תקוותו שכולם יחזרו במהרה לבתיהם.
ראש העיר ישראל גל תיאר בפני הגרמנים את המצב בקריית אונו, המתנדבים הרבים שפועלים בעיר ואת האווירה במדינה בה הכל פועלים על מנת לסייע לחיילי המילואים ולמשפחותיהם. ישראל גל  הודה לידידי האמת בגרמניה, שיתף בחלק מאירועי המלחמה בעיר והסביר עד כמה חשובה ומחזקת התמיכה לה קריית אונו ומדינת ישראל זוכה בגרמניה.
רון מלכה מ"מ ראש העיר שוחח עם עמיתיו על האתגר שטמון בשמירה על מערכת חינוכית בשעת מלחמה, ירון יעקבי סיפר על ההתגייסות של המתנדבים ועל שלל הפעילויות של עובדי הרווחה שהתמודדו עם סיטואציות מורכבות.

נציג התיכון בדורמגן פרידהלם בונגרץ, שמוציא מדי שנה משלחת לקריית אונו, סיפר על החשיבות של חשיפת האמת והמלחמה על התודעה בקרב הדור הצעיר בגרמניה.

בסיכום דבריו אמר ראש העיר דורמגן: "אנו מזועזעים מצד אחד ממה שרואים מרחוק אך גאים בכם על ההתמודדות האמיצה. נשמח לסייע בכל דרך ובעיקר בהסברה. אנחנו תומכים בישראל באופן מובהק ומבינים שיש למגר את הרשע בדמות החמאס באופן מוחלט."

בסיום המפגש המקוון הביעו כולם את תקוותם לפגישה פנים אל פנים בקרוב.