"אני גאה להיות תושב קריית אונו בכלל ובימים האלה בפרט" כך אמר ארנון בר דוד יו"ר ההסתדרות שהגיע הבוקר לביקור במרכז ההפעלה העירוני לשעת חירום בעיר.
ראש העיר קריית אונו ישראל גל, סקר בפני בר-דוד ובכירי ההסתדרות שהגיעו עמו, את הפעילות העירונית שנעשתה בשבועות האחרונים, מפרוץ מלחמת "חרבות ברזל". בסיור שנערך בחמ"ל המיוחד שהקימה העירייה, סיפר ראש העיר גם על מעטפת הביטחון המיוחדת שהוקמה בעיר, המבוססת בין היתר גם על הכוחות ההתנדבותיים הנפלאים שיש בה.
בישיבת הערכת המצב בבוקר הוסיף בר דוד ואמר: "העובדה שיש בקריית אונו ראש עיר וצוות מנהלים מנוסה מורגשת. הם חיים את העיר, נמצאים בכל מקום ובכל פינה ומטפלים בכל, במקצועיות וברגישות ראויה להערכה".

ראש העיר ישראל גל הודה ליו"ר ההסתדרות על דבריו החמים ואמר: "העובדה שעיריית קריית אונו הייתה ערוכה לתרחיש הזה, זה הדבר החשוב. נערכנו, תרגלנו, ולא היה צורך כמעט להקים יש מאין. תפקידנו היום כעירייה, להחזיר את חיי השגרה ככל הניתן"