פורום שולחן עגול
פורום "שולחן עגול" מורכב מ כ 40 יו"ר ארגוני מתנדבים הפועלים בקריית אונו. הפורום מתכנס לעדכון הדדי, שיתופי פעולה ומינוף העשייה ההתנדבותית בעיר. בין הנקודות ויעדים שהציב 'השולחן העגול' ניתן למצוא: שיתוף פעולה בסיוע לקשישים, התנדבות של אנשים עם מוגבלויות, חיזוק מערך ההתנדבות לחרום, מיצוי זכויות של ניצולי שואה, התרמות, סיוע לנזקקים ועוד. הפורום מתקיים בהובלת רחל רביב מנהלת המחלקה העירונית להתנדבות וניר שלהב – יו"ר ארגוני המתנדבים בקריית אונו .
פורום שולחן עגול קריית אונו- אמנה לחץ כאן
אקים
אקים - ארגון למען אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית ובני משפחותיהם.
אקים הוא ארגון שהוקם לפני 60 שנה על ידי הורים לילדים עם מוגבלות במטרה למצוא למשפחות פתרונות, בתעסוקה ודיור.
לפני 60 שנה, אבחון אנשים עם לקויות שונות היה בחיתוליו. אדם שמכול מיני סיבות, ביולוגיות ואחרות תפקד ברמה נמוכה, זכה לתווית "מפגר". זו היתה האבחנה הרשמית והיו לה שלוש רמות: פיגור קל, פיגור ברמה בינונית ופיגור עמוק שבו התפקוד הוא ברמה סיעודית. כלומר הבן אדם זקוק לטיפול צמוד.
בזכות אקים נבנו ברחבי הארץ מעונות ובתים בקהילה לאנשים עם מוגבלות, קודמו פתרונות תעסוקה ושעות פנאי. האחריות של המדינה כלפי אזרחים עם מוגבלות עוגנה בחקיקה.
במקביל, אקים פועלת במישור החינוכי, להעלאת מודעות חברתית וקבלת האחור והשונה, למגר דעות קדומות של אנשים כלפי אוכלוסיית האנשים עם מגבלות.
אקים הובילה מהלך של הפסקת השימוש במונח המעליב "פיגור", שהפך עם השנים לקללה וכיום המינוח המדוייק הוא מש"ה – אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית.
אקים פיתחה את נושא הסנגור העצמי שמשמעותו הקמת קבוצות של אנשים עם מוגבלויות, שתוך כיד מפגשים ושיחות לומדים על הזכויות שלהם וכיצד לעמוד על שלהם.
במסגרת יום התרמה חד שנתי, מתנדבים של אקים מגיעים לבתי ספר ועורכים הסברות לתלמידים, על קבלת האחר והשונה. בשל הקורונה לא התקיימו בשנתיים האחרונות ימי התרמה.
מיכל צוריאל - יו"ר אקים קריית אונו וגני תקווה
ארגון לתת
הייעוד של לתת
לפעול לצמצום העוני למען יצירת חברה צודקת וטובה יותר, על ידי: סיוע לאוכלוסיות במצוקה על בסיס אוניברסלי, הנעת החברה האזרחית לערבות הדדית ונתינה והובלת שינוי בסדר העדיפויות הלאומי.
לתת ביטחון תזונתי-צמצום בעיית אי הביטחון התזונתי בקרב משפחות ובודדים החיים בשגרה של עוני, באמצעות הצלה, איסוף וחלוקת מזון, תוך העצמת עמותות מקומיות והעלאת המודעות לבעיית המחסור במזון בישראל. תרומה לנזקקים בכל רחבי הארץ, לרבות סיוע לקשישים וחלוקת מזון.
נוער לתת-ארגון הנוער הוקם במטרה להוביל את החינוך להתנדבות כדרך חיים בישראל. נוער לתת מקדם את ערכי הערבות הדדית, הנתינה, הסובלנות וקבלת האחר ומפתח מנהיגות ומהווה חממה ליזמות חברתית, למען חברה צודקת וטובה יותר.
מעורבותם של בני הנוער בפיתוח יוזמות חברתיות והתנסותם בהתנדבות באופן עקבי, מסייעים בבניית חברה סולידרית ומשפיעים על דמותו של הנוער הישראלי.
תרומה לניצולי שואה נזקקים-תכנית 'לתת סיוע לחיים' פותחה במטרה להוביל לשיפור איכות חייהם והקלה מיידית על מצוקתם של ניצולי שואה נזקקים. התוכנית מספקת סיוע לניצולי שואה ברמה הפיסית והחברתית ומאפשרת חיים בכבוד על ידי הפגנת אכפתיות, ערבות הדדית ודאגה למצבם.
התכנית מעניקה חבילת סיוע הוליסטית, מכבדת ומיידית לניצולי השואה הנוגעת בכל תחומי החיים, בדגש מיוחד על התאמת והנגשת הסיוע עד לבית הניצול.
הצלת מזון-הצלת מוצרי מזון המיועדים להשמדה וראויים למאכל,לתרומה למשפחות נזקקות החיות באי בטחון תזונתי.
עוני בישראל - שינוי מדיניות
עוני בישראל אינו גזרת גורל. ארגון לתת יוזם מגוון פעילויות שמטרתן הובלת שינוי בסדר העדיפויות הלאומי והעלאת המודעות החברתית לבעיית העוני והפערים החברתיים. בדף זה ריכזנו את עיקרי הפעילות בנושא.
אשת קשר באזור בקעת אונו : סיגל ישראלי – טל: 0505438103
ארגון פעמונים
ארגון פעמונים הוא ארגון חברתי ללא כוונת רווח.
הארגון שואף למציאות שבה משפחות בישראל מנהלות חיים כלכליים, מאוזנים ואחראיים בדרך ישרה – מציאות שתסייע בבניית חוסן כלכלי-חברתי במדינת ישראל .
פעמונים מדריך ומעניק ייעוץ פיננסי לכל המעוניין, ומספק ידע, כלים והרגלים נכונים בתחום.
אלפי מומחי פעמונים בתחום כלכלת המשפחה מסייעים למשפחות ויחידים ומעניקים להם מענה בתחום ההתנהלות הכלכלית, המותאם לצרכיהם וליכולתם.
הסיוע ניתן באמצעות הפצת מידע וכלים לעבודה עצמית, מענה מקוון לשאלות, פגישת ייעוץ חד-פעמית וליווי כלכלי אישי או קבוצתי שנמשך חודשים אחדים.
במקביל מפעיל הארגון תכניות לחינוך פיננסי בכל הארץ, הכוללות הרצאות, מערכי לימוד וסדנאות קבוצתיות.
השירות של פעמונים מיועד לכלל הציבור וניתן ללא תשלום, זאת מתוך גישה שלפיה פיתוח מיומנויות להתנהלות כלכלית נכונה היא כלי חיוני העשוי לתרום לכל משפחה.
פעמונים הוא ארגון חברתי המבוסס על מתנדביו (נכון לסוף שנת 2021 מונה הארגון כ 2800 מתנדבים). בארגון מאמינים בערבות הדדית ובתרומתה לשיפור חוסנה של החברה וליכולת עמידתה בפני אתגרי ההווה והעתיד.
מתוך מטרה להמשיך ולהתאים את השירותים בפעמונים למציאות החיים המשתנה בישראל, הארגון מאמץ חידושים, מיישם מתודולוגיות חינוכיות וטכנולוגיות חדשות ומעודד חשיבה מחוץ לקופסה. יישום החדשנות בתהליכים ופעילויות הארגון מתאפשר עקב שיטות ניהול מתקדמות וקשר שטח-מטה פורה ודינמי.
הארגון מודד את פעילותו תדיר, תוך הגדרת מדדי הצלחה ומדדי תפוקה ומשפר את פעילותו בהתאם. הארגון עושה שימוש בכלי הערכה ומדידה כמותיים ואיכותניים (שאלונים, סקרים, כריית נתונים, ריאיונות ותצפיות). כמו כן מקיים הארגון קשר עם מוסדות אקדמיה ומחקר וחוקר מגמות בתחום החינוך הפיננסי ויישומם בעולם.
ארגון פעמונים מקיים שיתופי פעולה עם ארגונים נוספים במגזר השלישי ועם גופים במגזר הציבורי והעסקי.
הארגון פועל לצד רשויות הרווחה המקומיות ברחבי הארץ ובתיאום עמן, תוך שיתוף פעולה עם ארגונים מקומיים ועמותות.
"בוטיקהילה"
בוטיקהילה הינו מיזם קהילתי, חברתי וסביבתי שכל הכנסותיו קודש למשפחות נזקקות באמצעות אגף הרווחה. הבוטיק מהווה דוגמה נפלאה לעשיית טוב במטרה לתרום ולהיתרם.
בחנויות הבוטיק ניתן למצוא ביגוד, הנעלה ואביזרים, בעיקר מיד שניה, שממויינים ומסודרים בקפידה על-ידי המתנדבות והמתנדבים שעושים הכל ברוחב לב עם המון אהבה.
ניתן לרכוש בסכומים נמוכים מאד בגדים לתינוקות, לנוער ולמבוגרים, נעליים, תיקים, מצעים, כלי בית, ספרים, משחקים ועוד, ועוד.
לחנות מגיע מגוון רחב של קהל וכל אחד ואחת מוצאים את מבוקשם. סבתות שקונות מתנות לנכדים, אימהות שרוכשות ביגוד וציוד לעצמן ולילדים, בני נוער שנהנים מהטרנד העכשווי של בגדים מיד שניה ושמחים לשמוע שהכסף הולך למטרה טובה, נשים וגברים, עם מודעות לשמירה על איכות הסביבה ולחשיבות המיחזור, שמוצאים מציאות של ממש בין מבחר בגדי המעצבים שמציעה החנות, זוגות צעירים שרוכשים כלים לדירה השכורה ועוד רבים וטובים.
תענוג לרכוש ז'אקט שעולה בחנות רגילה מאות שקלים בסכום פעוט של כ-20 שקלים ולדעת שבאותה ההזדמנות גם הועלנו ועזרנו לזולת.
אין דבר משמח יותר מאשר לראות ילדים שמגיעים לבוטיקהילה עם הוריהם כדי לתת את השקיות עם התרומות ובאותה ההזדמנות קונים עבור עצמם ספרים, בגדים וצעצועים. זו דרך נפלאה לחנך לנתינה, לנדיבות לב ולשמירה על הסביבה.
התהליך הלוגיסטי של הפעלת בוטיקהילה אינו פשוט והוא דורש גם כוח פיזי (סחיבת שקיות עם תרומות, נשיאת ארגזים שיש למיין וכו'...) וגם חוסן מנטלי ועמידה במצבים מאתגרים. בזכות הרוח הטובה והרצון הטוב של המתנדבות והמתנדבים האווירה במקום שופעת סבלנות ומחבקת ומי שמגיעים פעם אחת חוזרים אחר-כך שוב ושוב.
הסיפוק מהעשייה המבורכת הזאת הוא אדיר. הרווח הקהילתי והסביבתי הוא עצום והמיזם מחבר בין כולנו כרקמה אנושית אחת ומקרב בין לבבות. המוטו שלנו הוא לתת מכל הלב.
בני ברית
לשכתנו ותיקה בקרית אונו. כיום כ 20 אחים [חברים] בלשכה.
אנו מקיימים ערב חברתי אחת לחודש עם כיבוד קל טקס קצר, בו מברכים את האחים שחוגגים יום הולדת, יום נשואים ,הולדת נכד, נין, ולאחר מכן שומעים הרצאה, בנושאים מגוונים.
אנו תורמים לקהילה: פעמיים בשנה לארבע מועדונית שמקיימות פעילות "בבית וורגה", ו"ובבית נועם", תורמים לפרויקטים מיוחדים, כמו התקנת גלאי עשן בבתי קשישים, ובתרומת ציוד לבית ספר וילקוטים לילדים המטופלים ברווחה .
לפי בקשת הקונסרבטוריון החברים משתתפים ב"מקהלת הזמיר" ואף מתנדבים בישוב: בשי"ל – שירות יעוץ לאזרח , בפרויקט "אוזן קשבת" זה"ב בגן, בטלוויזיה הקהילתית ועוד.
המרכז לגישור ויישוב סכסוכים
במרכז לגישור וליישוב סכסוכים בקהילה - קריית אונו, אנו מסייעים לכל דורש בפתרון חילוקי דעות וסכסוכים באמצעות 40 מגשרים מקצועיים ועתירי נסיון שפועלים בהתנדבות.
מהו גישור?
הגישור הינו דרך לפתרון סכסוכים ומחלוקות בהסכמה מלאה של הצדדים, באמצעות מגשר. הליך הגישור הינו וולונטרי, נגיש וקצר ונעשה באווירה מכבדת, תוך שמירה על סודיות. בהליך הגישור הצדדים מחליטים בהסכמה הדדית מה הפתרון לסכסוך המתאים להם ביותר.
השירותים המוצעים על ידי צוות מרכז הגישור:
הליכי גישור, הידברות ובניית הסכמות במגוון נושאים ובמחירים נוחים:
סכסוכי שכנים, התחדשות עירונית, בין בני זוג, בין בני משפחה, בין עובד ומעסיק ועוד.
ליצירת קשר:
052-4800146
מייל: .[email protected]
האגודה למלחמה בסרטן
אני צביה האוז מרכזת את סניף קרית אונו של האגודה למלחמה בסרטן .
יש לציין שהאירגון אינו ניתמך ע"י המדינה .
אני אחראית על איסוף קופות התרמה שממוקמות במס' חנויות.
במבצע "הקש בדלת " הארצי שמתקיים אחת לשנה אנחנו מס' מתנדבות ומתנדבים מחכים לתלמידים שמגיעים עם הכסף שנאסף מהתושבים ,סופרים ומשווים עם הקבלות שניתנו .
הכסף מועבר לאגודה למען עזרה לחולים,האגודה דואגת לתלמידים חולים להשלמת חומר הלימוד,עזרה בבתי החולים,מהתרומה נקנתה ניידת ממוגרפיה שעוברת ברחבי הארץ,הכסף מועבר כמילגות לסטודנטים החוקרים בתחום.לאגודה יש חומר הסברה שניתן לקחת ולהעביר הרצאות בבתי ספר כמו כן מתנדבים יכולים לבצע שיחות תמיכה טלפונית עם חולים בבתיהם שגרים בעיר ובעבר ניתן היה להגיע לבתים ולהיות כאוזן קשבת. (עקב הקורונה זה יותר בעייתי).
בכדי להגדיל את הפעילות בסניף אני זקוקה למתנדבים ומתנדבות.
לדוגמא יש מס' חנויות בהם יש קופות ובאם היו לי מתנדבות ומתנדבים שמוכנות/ים לאסוף את הכסף לספור ולהפקיד במצב רגיל בבנק .
(היום מוכנים לבוא לקחת את הכסף ממני לאחר שאני סופרת ונותנת קבלות לבעלי החנויות).
אם יהיו יותר מתנדבות ומתנדבים נוכל גם להשתתף בפעילויות העירוניות ולתת עזרה לאירגונים אחרים בשיתופי פעולה.
מגדל המים מואר בורוד לאות ציון חודש המודעות לסרטן השד.
המחלקה לאיכות הסביבה
המחלקה לאיכות הסביבה פועלת למען פיתוח בר קיימא בכל תחומי החיים עבור הדורות הבאים, למען שיפור איכות החיים של תושבי העיר ולמען הקשר ההדדי בין חברה, סביבה וקהילה.
לשם כך פועלת המחלקה בשיתוף פעולה מלא עם גורמי העירייה השונים, משרד הגנת הסביבה - מחוז ת"א, תושבי העיר בעלי מודעות סביבתית וגופים " ירוקים" שונים.
מהי גינה קהילתית
גינה קהילתית היא מסגרת עבודה משותפת של קבוצת אנשים, המאמצת שטח אדמה ומטפחת אותו.
הגינה מאפשרת לתושבים להתחבר אל הטבע ולעבוד את האדמה גם בלב סביבה אורבנית.
לגינות הקהילתיות משמעות רבה לפעילים, לשטח ולעיר כולה:
- לפעילים ולמבקרים- לעבודה ולשהייה בגינה השפעות מרגיעות ומפחיתות לחצים
- לקהילה- הידוק הקשרים ויחסי הגומלין בקהילה, חיזוק זיקת התושבים לשכונה שבה הם גרים ופיתוח מנהיגות מקומית.
- לשטח הגינה עצמו – הפיכת שטחים מוזנחים לירוקים ופורחים, השפעה על הקרקע בגינה (עצירת סחף, ייצוב מדרונות).
- לעיר כולה- שיפור חזות העיר, השפעה מיטיבה על הטבע העירוני והמערכות האקולוגיות בעיר וקידום נושאים הקשורים לאיכות הסביבה ואקולוגיה.
הקמת הגינות הקהילתיות בעיר והפעילות בהן, הן בעידוד ובתמיכת המחלקה לאיכות הסביבה בעיריית קריית אונו.
קהילת מנטרי הפרפרים בקריית אונו
קריית אונו לוקחת חלק בפרויקט תוכנית הניטור של פרפרי ישראל. תוכנית זו הוקמה ב- 2009 ביוזמת "אגודת חובבי הפרפרים בישראל" במטרה לבנות מאגר מדעי אשר יאסוף ויתעד נתונים ומידע על מצב הפרפרים בארץ.
זהו פרויקט המדע האזרחי הגדול בארץ המושתת על מערך גדול של מתנדבים, עם מעל 200 מסלולי ניטור פרפרים פעילים בכל הארץ, מן הגולן ועד אילת.
כיום מבינים בעולם כי מדע אזרחי הוא כלי חשוב לקידום מעורבות ציבורית ברמה המקומית והלאומית, לצד הגישה הרואה בתושבים כמשאב עירוני ולא רק כצרכן של שירותים.
פרפרים הם ביו-אינדיקטור (סמן ביולוגי) לסביבה הטבעית, עקב רגישותם המיוחדת לשינויים סביבתיים. בהמשך ישיר לכך, אחד מהאתגרים הגדולים העומדים לפתחנו עם הגידול באוכלוסייה והתרחבות השטחים האורבניים, היא שאלת שימור שירותי המערכת האקולוגית - בדגש על שירותי האבקה טבעיים. מסיב הזו שימוש בניטור פרפרים יכול להוות מדד יעיל להערכת מצב השטחים הפתוחים בתוך העיר, לצד הסתכלות מעמיקה יותר על איכותם ותפקודם כמשאבי טבע מקומיים.
ניטור אוכלוסיית הפרפרים והשינויים החלים בהם מאפשר לימוד וניתוח של מצב הטבע, ממנו ניתן להפיק מסקנות והמלצות על בסיס מדעי לפעולה ומניעה של נזקים הנגרמים בידי אדם.
העיר קריית אונו הצטרפה לתכנית ניטור הפרפרים הלאומית בשנת 2019, ביוזמת מחלקת איכות הסביבה, כשמאז ועד היום היא מגבשת קהילה נפלאה של כ-30 מתנדבים חובבי טבע מכל הגילים, הנפגשים אחת לחודש ומוכשרים לבצע תצפיות פרפרים על פי פרוטוקול קבוע באזור ביתם. התצפיות נכנסות למאגר נתונים ארצי ומשמשות בהמשך לניתוח מצב הסביבה ברמה המקומית והארצית.
חברי קהילת הניטור נהנים מסיורי העשרה והרצאות ממיטב המומחים בארץ, המתקיימים מעת לעת בנושאי פרפרים, צמחיה ומדע אזרחי. אלו זוכים להתקרב ולהכיר את הטבע העירוני הסובב אותם ולהעשיר את עולמות הידע שלהם. החברים לומדים גם כיצד להקים גינות המושכות אליהן פרפרים, זוכים לליווי ותמיכה מרכזת הקהילה, יחד עם ייעוץ בקבוצת הווטסאפ הפעילה של הקבוצה.
דרך ניטור הפרפרים חברי הקהילה מתחברים אל הטבע מחוץ לביתם, לומדים לזהות את מיני הפרפרים המתעופפים בעיר, לומדים על הצמחייה הטבעית וחשיבותה (צמחים פונדקאים ופרחי צוף), ערים לשינויים בטבע ולחשיבות שימור השטחים הפתוחים וגם מכירים חברים חדשים תוך יצירת קהילה. בנוסף, הם יוזמים רעיונות בתחום שימור הטבע ומשיכת הפרפרים אל העיר ומפתחים תחושת אחריות לסביבתם הקרובה.
מנטרי הקהילה לוקחים חלק גם בפרויקט נמנטר מאמץ גן" בשיתוף פעולה עם מחלקת החינוך בעיר. המנטרים העבירו פעילויות בגני ילדים נבחרים וחשפו את הילדים אל עולמם המופלא של הפרפרים דרך משחקים, סיפורים ושתילת צמחיה מושכת פרפרים.
- להצטרפות לקהילה אנא פנו לטלי יעקובי שוורץ, רכזת ניטור הפרפרים בקריית אונו | [email protected]
המחלקה למניעת התנהגיות סיכוניות
המחלקה למניעת אלימות, סמים ואלכוהול היא המחלקה עירונית עצמאית שתפקידה לתאם בין הגורמים השונים העירוניים והארציים העוסקים בצמצום עבריינות, אלימות, בריונות , שימוש בסמים , אלכוהול ובחומרים ממכרים אחרים.
המחלקה מרכזת פורומים ייעודיים העוסקים בתוכניות מניעה ומשמשת גורם מקצועי המחבר בין כל הגורמים ברשות העוסקים בתחומי המחלקה.
המחלקה פועלת בהתאם למדיניות הרשות המקומית בנושא מניעת אלימות, סמים ואלכוהול ומטרתה ליצור אקלים קהילתי מיטבי.
תכלית קיום המחלקה הוא בהעצמת ורתימת הקהילה בצמצום מצבי סיכון, ונדליזם, עבריינות, הקניית בטחון אישי ובשיפור איכות החיים ביישוב.
תפקידים עיקריים של המחלקה:
* המחלקה מתאמת בין מערכות עירוניות וארציות בתחום הנוער, ברווחתו ובמניעת התנהגויות סיכון בקרבו.
* המחלקה מפעילה יוזמות, חדשניות ויצירתיות של מניעת אלימות המאפיינות את היישוב.
* המחלקה יוזמת, מקדמת ומובילה פרויקטים מערכתיים קהילתיים בתחום רווחת הנוער בכמה מישורים במקביל - הסברה ומניעה, אכיפה ומוגנות, חלופות לתעסוקה ולבילוי בשעות הפנאי.
פרוייקטים וקהילות שהמחלקה מנהלת ומוביבילה:
הורים אמיצים
קהילת הורים מתנדבים שפועלת למען צמצום תופעת הנידוי החברתי, החרמות והאלימות . יוזמה ייחודית וחלוצית, קהילה מובילה שינוי דרך יצירת מוסכמות חברתיות על בסיס ערכים של סבלנות, ערבות הדדית, כבוד וקבלת אחר וחברות
קישור הצטרפות לקבוצה :
https://chat.whatsapp.com/FC3xDfNqXjh6bj1HHVcnRk
קהילה חוקרת
קהילה נוער למען נוער, חוקר ופועל למען שיוויון בין המינים, גלישה בטוחה, זהירות בדרכים , מניעת שימוש בחומרים מסוכנים , שיח מכבד בקרב בני הנוער
מנחים חברתיים
קהילת מנחים החברתיים הפועלים בבתי ספר כחינוך בלתי פורמלי לחיזוק תחושת המוגנות, סיוע לתלמידים/ות המצויים במצבי סיכון והפחתת אירועי אלימות.
קהילה שלמה
קהילה הורים וילדים לחשיפה עידוד חברויות ומודעות חברתית לילדים וילדות עם ובלי צרכים מיוחדים . קישור הצטרפות לקהילה https://chat.whatsapp.com/BfgVYeBED0N...
קהילה "לגדול על שקט "
קהילה עירונית לדחיית גיל מתן סמארטפון, ושימוש בטוח בטלפון נייד הראשון.
קישור הצטרפות לקבוצה https://chat.whatsapp.com/HwkvjSVUj9i.... הסבר על היוזמה https://tnuligdol.co.il/
סיירת הורים
סיירת הורים של קריית אונו פועלת בהתנדבות לצמצום התנהגויות סיכוניות בקרב בני.ות נוער במרחב הציבורי בשעות לילה. להצטרפות לקבוצה https://chat.whatsapp.com/CbetT5rAWHC...
ועדת היגוי גלישה בטוחה
ועדת הורים מתנדבים הפועלים למען צמצום תופעת האלימות ברשת ויצירת שפה אחידה בין צוותי ההוראה, ההורים והתלמידים/ות
מרכז הדרכת הורים
למתן תמיכה וכלים בגילאי ההתבגרות למניעת התנהגויות סיכוניות, מיניות בריאה, שיפור שיח ומערכות יחסים עם מתבגרים .בנוסף תוכנית הורות צעירה פונה ספציפית לקהל הורים צעירים ונותנת הדרכה וקהילה תומכת לשנה ראשונה של הורות.
זהב בגן
קהילת גמלאים מתנדבים בגני הילדים ליצירת תחושת ביטחון , סביבה תומכת ואוהבת על ידי גמלאים וגמלאיות אשר מתנדבים ומתנדבות בגני הילדים
יועצת ראש העיר למעמד האישה
מיועץ למעמד האישה ושוויון מגדר
תפקיד היועצת לנושאי מעמד האישה הינו סטטורי. בשנת 2000 חוקק חוק הרשויות המקומיות (יועצת לקידום מעמד האישה), תש"ס-2000. לינק לחוק נפתח בחלון חדש
תפקידי היועצת לקידום מעמד האישה :
תפקידיה של היועצת לקידום מעמד האישה הם לפעול בתחום הרשות המקומית, בקרב אוכלוסיית הרשות המקומית ועובדיה, לקידום מעמד האישה והשוויון בין המינים, לביעור ההפליה נגד נשים ולמניעת אלימות נגד נשים (בחוק זה – תחומי הפעולה של התפקיד)
לשם ביצוע תפקידיה תנקוט היועצת לקידום מעמד האישה, בין השאר, פעולות אלה:
מעורבות בהתוויית המדיניות של הרשות המקומית, בתיאום עם ראש הרשות המקומית ומועצת הרשות המקומית, לשם קידום תחומי הפעולה של התפקיד;
פיקוח על ביצוע המדיניות כאמור בפסקה (1) ועל הקצאת המשאבים לשם כך, לרבות לשם יישום הוראות הדין המחייבות מתן ביטוי הולם לייצוגם של בני שני המינים עובדי הרשות המקומית ועובדי חברה עירונית;
בחינת ההשלכות של החלטות הרשות המקומית הנוגעות לתחומי הפעולה של התפקיד על השוויון בין המינים, והגשת חוות דעת בדבר ההשלכות האמורות;
איתור צרכים וקבוצות אוכלוסיה ברשות המקומית בתחומי הפעולה של התפקיד לשם הכנת תכניות המתאימות להם; הרחבה ושיפור של שירותים קיימים בתחומי הפעולה של התפקיד;
שיתוף פעולה עם אנשים, גופים וארגונים הפועלים בתחום הרשות המקומית בתחומי הפעולה של התפקיד;
איסוף מידע ונתונים הנוגעים לתחומי הפעולה של התפקיד, לרבות בכל הנוגע לתנאי התעסוקה והשכר של נשים;
טיפוח תודעה ציבורית בתחומי הפעולה של התפקיד באמצעות חינוך, הדרכה והסברה.
תכניות הדגל
הפקת ספר עירוני "השתקפות נשית" אשר נמכר בחנויות סטימצקי , ספר המאגד שירים, סיפורים קצרים של נשות העיר ומייצג את הסוגיות המגדריות בארץ ובעולם.
שומרות הסף על ילידנו – קורס יחודי לגננות בנושא מיניות ושיוויון בין המינים וזאת בשת"פ מחלקת הגנים והפיקוח על גני הילדים, הקורס הינו חלק מהשתלמויות של גננות במרכז הפסגה.
"מגדור עירוני " התאמת מרחבים ציבוריים לצרכי קבוצות באוכלוסיה לרבות : נשים.
קהילת יזמיות
קהילת נשים עצמאיות, להתפתחות מקצועי ועסקי ותמיכה ליזמות עסקית נשית . קישור הצטרפות לקבוצה https://chat.whatsapp.com/KlnxCZz0AZhEELe0HsYIMS
קהילה נשים יוצרות
קהילה לעידוד יצרתיות ומימוש עצמי של אישה ,במה לקול נשי היוצר, השראה ותמיכה חברתית וקהילתית
קהילת נשים בתהליך פריון
קהילת הנשים בתהליך טיפולי הפוריות, להיות שותפות וחברות למסע עם מי שעוברת תהליכים ולתמוך אחת בשניה.
רשת נשים באקדמיה
רשת חברתית של נשים באקדמיה , נותנות כלים ופתרונות לקידום באקדמיה.
להצטרפות לקבוצת נשים
מנהלת נשים - קבוצת נשים מתנדבות
קהילת נשים יוזמות פעילויות שונות בתחום מעמד האישה, נותנת השראה ותמיכה חברתית.
בעיר פועלת מנהלת נשים עירונית בהתנדבות - חזון המנהלת להיות גוף יוזם, מעורב ופועל במטרה לקדם שינוי ערכים בעיר - העצמת נשים, שוויון בין המינים, ייצוג הולם לנשים בעמדות השפעה והפרכת דעות קדומות.
ממונה למניעת הטרדות מיניות
בשנת 1998 נחקק החוק למניעת הטרדה מינית לינק לחוק נפתח בחלון חדש
החוק מגדיר חמישה סוגי התנהגויות המהווים הטרדה מינית. תפקיד הממונה לקדם סביבת עבודה בטוחה ולטפל ביעילות במקרים של הטרדה או התנכלות.
קהילה SAFEUP
שגרירות ביטחון שיוצרות רשת חברתית קהילתית המאפשרת לנשים בתוך הקהילה המקומית לסייע אחת לשניה בזמן אמת למניעת הטרדות כלפי נשים במרחב הציבורי
המחלקה לנוער וצעירים
המחלקה לנוער וצעירים אחראית על כלל החינוך הבלתי פורמלי לבני/ ות הנוער והצעירים בעיר לרבות תנועות הנוער, מועדוני הנוער, ארגוני הנוער, התנדבות נוער ופעילות הפנאי והעשרה לבני הנוער.
כשבעים אחוזים מבני/ות הנוער בעיר פעילים במסגרות תחת המחלקה לנוער וצעירים. נתון זה גבוה משמעותית מהממוצע הארצי להשתתפות נוער בפעילות החינוך הבלתי פורמלי.
מוקד הפעילות של המחלקה מתחלק למרכזי נוער עירוניים, תנועות הנוער העירונית, ארגוני הנוער ופעילויות התנדבותיות שונות נוספות למען הקהילה.
מרכזי נוער עירוניים נותנים מענה חינוכי ומרחב פתוח ובטוח לנוער מגילאי 12-18 , ממשיכים את הרצף החינוכי בשעות אחר הצהריים והערב ומקנים לנוער מסגרת להתנדבות, התפתחות, מנהיגות ובית חם ותומך. כל מרכז מאויש באנשי חינוך וצוותי הדרכה אשר מעבירים לנוער פעילויות חווייתיות בדגש על דרך ארץ, סולידריות חברתית, מנהיגות, קבלת השונה, עצמאות ועוד. בכל מרכז מקבלים בני הנוער סדנאות העשרה ופעילות בחופשות השונות.
כיום קיים בעיר מרכז נוער עירוני אחד, "יאנוש". המועדון משמש כבית לבני/ ות הנוער, בו יוכלו לממש את הפוטנציאל האישי שלהם תוך מעורבות בקהילה ומטרה ליצור את מנהיגי העתיד.
המועדון משלב פעילויות שונות בתחומי עניין מגוונים כגון: בית לתנועות הנוער, אירועי פנאי, מפגשים חברתיים, סדנאות וקורסים.
ביאנוּש פועלות קבוצות מנהיגות נוער וקבוצות חברתיות שונות, ביניהן: מועצת הנוער העירונית, איג"י- ארגון נוער גאה, תנועת הנוער שחקים, פרויקט "שומרי המסך" שגרירי סובלנות ברשת, מלאכי יום הולדת (מלאכי נוער בקהילה), פרויקט חונכות עירוני, שגרירים צעירים, מנהלי קהילות וצוות יאנוש. כמו כן, קיים מרכז מוזיקה עירוני אשר נותן מענה לפעילות מוזיקלית לבני נוער וצעירים.
פעילות תנועות נוער פעילות התנועות מגוונת וכוללת מפגשים, מחנות, טיולים, ימי כיף ומעורבות חברתית ופעילות חברתית ערכית-חינוכית במהלך כל ימי השנה.
כיום ישנם חמישה מרכזי תנועות נוער: קן הנוער העובד והלומד, שבט גילעד, שבט און, סניף בני עקיבא ומועדון תנועת צב"ר. נוסף על כך, ישנה שלוחה לקן הנוער העובד והלומד הפועל בגן ילדים ותנועת כנפיים של קרמבו הפועלים בבית הספר היסודי אביגדור ורשה.
מטרות מחלקת הנוער והצעירים
- להגיע לכל נער ונערה בגילאי ז-יב ממגוון האוכלוסייה
- יצירת מעטפת משפחתית / קהילתית בה יש מבוגרים משמעותיים הנותנים כלים, הכוונה והנחייה של בני הנוער להתפתחות אישית
- לייצר פלטפורמות עבור בני הנוער וצעירים על מנת שיוכלו לבוא לידי ביטוי ולהרגיש משמעותיים
- יצירת פנאי משמעותי רלוונטי ומותאם לבני/ות הנוער והצעירים בעיר
- לייצר מסגרת מקצועית – חברתית לצעירים בעיר בה יוכלו להתפתח ולחזק את הזהות הקהילתית שלהם
לאורך השנה, השתתפו בני הנוער בעיר במגוון פרוייקטים ייחודיים בנושאי פנאי, העשרה, התנדבות ומעורבות חברתית. בתוך כך : פעילות "ציפורי לילה" בפארקים העירוניים, התנדבות בגינות הקהילתיות, מתן מענה לאוכלוסיות נזקקות בימי הסגר, האקתון עירוני בנושא "פיתוח פתרון חברתי" למען אנשים עם מוגבלויות ועוד ועוד.
פרוייקטים התנדבותיים נוספים בעיר
חבק וסע לשלום
סיוע בהורדת התלמידים בבטחה מהרכבים בהגעתם בבוקר לבתי הספר, חלוקת דפי מידע לקהילה והשתתפות במבצעים עם המשטרה.
” כותבים וזוכרים “
בני הנוער המתנדבים, לוקחים חלק בהפקת אלבום זיכרון לחללי צה“ל המורכב מסיפורים אישיים של משפחות החללים ותמונות. הפרויקט מלווה בהכשרה מקצועית על ידי מאמנת אישית לתקשורת, למשך 6 מפגשים בבית המתנדב )הכוללים 2 מפגשים עם המשפחות). הפרויקט כולל מתן כלים לכתיבת הסיפורים, העצמה אישית של המשתתפים וליווי אישי לאורך כל תהליך הפקת האלבום.
קפה אונו (מופיע גם בחלק של המחלקה לרווחת הגמלאי)
מועדון קפה אונו משמש מקום מפגש לכ–100 ניצולי שואה הנפגשים פעם בשבוע לפעילות חברתית מגוונת, פנאי, הופעות ותרבות. בני הנוער המתנדבים מסייעים בפעילות השוטפת במועדון, התארגנות לפני/אחרי פעילויות והחשוב מכך, יוצרים קשר משמעותי עם הקשישים במועדון.
עזרה וגינון במועדוני קשישים
מקום מפגש חברתי לקשישי העיר. בני הנוער המתנדבים מסייעים לעזור בארגון אירועים, סידור שולחנות, שיח ומשחק עם הקשישים במטרה להנעים את שעות הפנאי של חברי/ות המועדון ועוזרים בגינון החצרות בשיתוף הקשישים.
טכנולוגיות לגיל השלישי
פרויקט חיבור בין דורי במסגרתו בני הנוער לומדים על מאפייני הגיל השלישי, עוברים הכשרה בשיווק וניהול פרויקטים והופכים לשגרירים של הנגשת הטכנולוגיה לבני/ות הגיל השלישי. במהלך הפרויקט בני הנוער מתנסים בגיוס קהל היעד, ניהול לוגיסטי ותפעלו ליצירת סדנאות ומתחמי עזרה לקשישים הנוגעים בתחום הטכנולוגיה.
מנהיגות המחר
נערים ונערות מוזמנים/ות לקבוצה אשר שמה לעצמה מטרה - לקדם את נושא שוויון בין המינים. חברי וחברות הקבוצה יעברו הכשרה מקצועית במגוון נושאים: דימוי גוף, תקשורת מיטבית וחיובית, יצירה ובניית תוכנית חברתית מאוזנת ושווה.
מד"א
קורס מד"א הפתוח לתלמידי/ות שכבת ט', מתנהל במתכונת שבועית לאורך שנת הלימודים. המתנדבים משתלבים במערך האמבולנסים של התחנה, מסייעים ומטפלים בחולה או בנפגע בזירה בה הוא נמצא, בהעלאתו למיטת האמבולנס ובהשגחה על מצבו בזמן הנסיעה לבית החולים.
מרכזי הנוער
מרכז המוזיקה
הצוללת האדומה משמשת בית חם עבור מוזיקאים ויוצרים צעירים בעיר ומאפשרת להם ליהנות מחדר חזרות מקצועי, אולפן הקלטות, כיתות אומן, ערבי במה פתוחה ומגוון רחב של קורסים מקצועיים והזדמנויות רבות להופיע על הבמות הגדולות באירועים עירוניים שונים.
פעילות לדוגמה כחלק מהמועדון –
הצוללנים
קבוצת נוער חברתית-התנדבותית הפועלת במסגרת הצוללת האדומה. הקבוצה אחראית לתפעול השוטף של המרכז מהרמה הטכנית (הגברה, סאונד) ועד להפקת האירועים השונים במרכז. בנוסף, חברי הקבוצה המעוניינים יעברו קורס הדרכה ובסיומו יצאו לסמינר ויקבלו תעודת מדריך של משרד החינוך.
הקבוצה נפגשת אחת לשבוע לישיבות צוות בהן מקדמים את כלל הפעילות.
מועדון היאנוש
מועדון הנוער יאנּוש משמש כבית לבני הנוער, בו יוכלו לממש את הפוטנציאל האישי שלהם תוך מעורבות בקהילה ומתוך רצון ליצור את מנהיגי העתיד. המועדון משלב פעילויות שונות בתחומי עניין מגוונים כגון: אירועי פנאי, מפגשים חברתיים, סדנאות וקורסים.
פעילות לדוגמה כחלק מהמועדון -
שומרי מסך
בני הנוער מוזמנים לשמש כשגרירים בקהילה ולהילחם בתופעת הבריונות ברשת. חברי הקבוצה יעברו הכשרה מקצועית בנושאי "שימוש נכון ברשתות החברתיות" במקביל לקורס הדרכה ועמידה מול קהל. החניכים ידריכו סדנאות גלישה בטוחה בשכבות הגיל הצעירות יותר, ויפעילו פרויקטים קהילתיים לקידום הנושא בקרב כלל בני ובנות הנוער בעיר.
תנועות הנוער
תנועת צב"ר
תנועת צב"ר היא תנועת המד"צים העירונית היושבת בלב מחלקת הנוער והצעירים. התנועה פתוחה לבני נוער הלומדים בכיתות ח'-י"ב בבוגרת, ולחניכים בכיתות ב'-ג' בצעירה והיא כוללת מגוון רחב של קבוצות הדרכה מנהיגות ולוגיסטיקה.
הצופים
בקריית אונו פועלים שני שבטי צופים - שבט און ושבט גילעד. בני הנוער אשר פעילים במסגרת התנועה, זוכים לקחת חלק בתנופה חינוכית ובעיצוב דמותה האיכותי של החברה בישראל בכלל ובקריית אונו בפרט, דרך מגוון פעילויות חברתיות וחווייתיות, המהוות מקור לפיתוח אישי והנאה ייחודיים. במהלך השנה יתקיימו בשבט מגוון פעילויות שיא בנוסף לפעילות השגרתית השבועית. חניכי וחניכות השבט והשכבה הבוגרת עוסקים בפעילות צופית המשלבת פעילות ערכית, חברתית, דינמיקה קבוצתית, מנהיגות, החברה הישראלית ואקטיביזם.
הנוער העובד והלומד
הנוער העובד והלומד היא תנועת נוער גדולה המחנכת לאור ערכי הציונות, הדמוקרטיה והשוויון, תוך שימת דגש על פעילות למען הקהילה, מעורבות חברתית ואוטונומיה של החניכים בקן.
בקן לוקחים חלק חניכים/ות משכבות ד'-י"ב ומדריכים/ות משכבות י'-י"ב אשר משתתפים/ות במגוון פעילויות הכוללות טיולים, מחנות, פעילויות חברתיות-תרבותיות ופעילות בקהילה.
כנפיים של קרמבו
'כנפיים של קרמבו׳ הינה תנועת נוער, מובילת שינוי חברתי, הראשונה והיחידה מסוגה בעולם, לילדים ונוער עם ובלי צרכים מיוחדים. מאות בני הנוער בסניף, זוכים לפעילות חברתית-חינוכית מעצימה ומעשירה, הממלאת חלק חשוב מחייהם; הם חווים יחדיו פעולות ערכיות בנושאים מגוונים כביתר תנועות הנוער, המותאמות והמונגשות לצרכיהם.
בני עקיבא
תנועת בני עקיבא מניפה את דגל התורה והעבודה זוהי תנועת נוער חזקה היודעת את דרכה, הקוראת לכלל עם ישראל להיות שותפים בה ומגדירה עצמה כתנועה של עם. את הסניף מובילים צוות ההדרכה, גרעין השמיניסטים ובראשם הקומונרית.
תנועת אריאל
תנועת אריאל היא תנועה שהולכת בדרך התורה, ומחנכת לציונות, חסד, לקיחת אחריות ואכפתיות כלפי הסביבה. בתנועה ניתן דגש על התנדבויות, ועשייה למען החברה.
גינות קהילתיות
בגינות הקהילתיות בקריית אונו, תושבים לוקחים אחראיות על שטחים פתוחים, מגדלים מזון, מטפלים בעצים ופועלים לפי עקרונות הקיימות ואיכות הסביבה.
גינת יער מאכל ברנר (גינה לדוגמה)
בני הנוער המתנדבים לוקחים חלק בקבוצת מנהיגות סביבתית בשנת שמיטה. מתלמדים ומתנסים בבניית ערוגות, בריכה אקולוגית, נגרות, הדרכה ועוד.
המחלקה לרווחת הגימלאי
קפה אונו
מועדון קפה אונו הינו מענה חברתי דו שבועי, המתקיים בימי ראשון ב10:30 ובימי שלישי ב-16:00 אחה"צ לאוכלוסיית שורדי השואה בעיר.
המפגשים השבועיים מכילים הרצאות מרתקות במגוון נושאים, מפגשי שירה ויציאות למקומות שונים כגון, מוזיאונים, בתי קפה וטיולים ברחבי הארץ.
אוזן קשבת
שיחה טלפונית קבועה אחת לשבוע ויצירת קשר אישי ותומך עם אחת מהמתנדבות המסורות שלנו ברווחת הגמלאי.
ידיד לקשיש
מפגשים בבית הקשיש/ה אחת לשבוע, קיום קשר חברי ותומך עם מתנדב/ת
חלון לטבע
פרויקט ייחודי בהובלת המחלקה העירונית להתנדבות ובשיתוף המחלקה לרווחת הגימלאי המיועד לאוכלוסיית הקשישים אוהבי הצומח. הגעת מתנדב/ת אל בית הקשיש/ה יצירה משותפת של אSדנית צמחים, מתן כלים לגינון וטיפוח קשר חברי.
סורגות ונהנות
קבוצת נשים המגיעות אחת לשבוע בימי רביעי בבוקר להעביר זמן איכות בסריגה ושיח. את הקבוצה מלווה מתנדבת מקסימה מורה לאומנות במקצועה.
בנוסף לכל האמור לעיל, קיום קשר עם חברות, ארגונים, מחויבות אישי וסטודנטים מלגאים למטרות התנדבות קצרות טווח או נקודתיות עבור אוכלוסיית הקשישים בעיר.
לפרטים נוספים נשמח שתצרו קשר - עו"ס קרן ליבנת ביטון
המחלקה לרווחת הגמלאי רח' שי עגנון 13 קריית אונו טל' 037769510/501
הנהגת הורים עירונית
הנהגת ההורים העירונית קריית אונו הנה גוף נבחר של הורים מתנדבים המייצגים את ההורים והתלמידים הלומדים במוסדות החינוך בקריית אונו. הנהגת ההורים פועלת בשיתוף פעולה עם הרשות, מפעילי הצהרונים והנהגת ההורים הארצית לקידום מטרות משותפות להורים ולרווחת ילדי העיר.
להתקשרות עם הנהגת ההורים העירונית:
מייל: [email protected]
פייסבוק: https://www.facebook.com/horimkono
זה"ב בגן
תוכנית התנדבותית ארצית במסגרת המתנ"ס בשיתוף עם המחלקה למניעת התנהגויות סיכוניות בעייריה.
המתנדבבת מגיע פעם בשבוע לגן ילדים,ביום קבוע,מינימום לשלוש שעות.
המתנדבים עוסקים בנושא זהירות בדרכים כאורח חיים, מקבלים הכשרהוחומרים בנושא - בתיאום עם הגננת.
אחת לחודש נפגשים לפגישת העשרה בנושא זהירות בדרכים והרצאות בנושאים מגוונים.
כל מתנדב עושה בגן כפי יכולתו ( לדוגמא: מתנדבת שמכינה אתהילדים לכיתה א')
יש שיושבים בפינת הסיפור ומספרים סיפורים,עוסקים בגינון, ביצירה,או פעילוית נוספות.
המתנדב הוא חלק מצוות הגן,מוזמן למסיבות, ימי הולדת ולכל הפעילויות שנעשות בגן.
בקרית אונו יש כ30 מתנדביםהפועלים ב"זה"ב בגן".
טלוויזיה קהילתית
הוקמה בשנת 1996 ומאז מהווה כלי ביטוי לקהילה משני צדדי המצלמה ומאות הכתבות הסרטים והפינות הייחודיות מהווים ארכיון היסטורי נדיר של תיעוד חיי העיר קריית אונו.
מתנדבי הטלוויזיה הקהילתית, הצלמים, כתבי השטח, הבמאים, נמצאים כמעט בכל מקום ובכל אירוע שמתרחש בעיר בתחומי הספורט, תרבות, חינוך, חגים, מתנדבים ועוד.
המתנדבים נפגשים באופן קבוע דנים בנושאים לכתבות עתידיות, סוקרים כתבות בהכנה, מתכננים צילומים וראיונות ועוסקים בעריכה מקצועית להפקת כתבות.
את הקבוצה מלווה ומדריך כבר שנים רבות הבמאי והיוצר הדוקומנטרי, יריב רובין.
לצפייה בערוץ היוטיוב של הטלוויזיה הקהילתית https://www.youtube.com/user/matnasono
להצטרפות לטלוויזיה הקהילתית צרו קשר עם יריב רובין בטלפון 0528357701
ידיד לחינוך
ידיד לחינוך היא עמותה שנוסדה בשנת 2007 ועוסקת בהפעלת גמלאים מתנדבים במערכת החינוך בארץ.
ידיד לחינוך פועלת בהטמעת תרבות ארגונית בה משולבים גמלאים וגמלאיות כחלק ממערכת החינוך כתומכי הוראה.
פעילות זו מסייעת לתלמידים ולמורים ותורמת לאיכות חייהם של הגמלאים שבה שני השותפים יוצאים נשכרים.
פעילות זו היא תרומה משמעותית לעידוד ערך ההתנדבות והטמעת יחס חיובי כלפי המבוגרים בחברה.
המתנדבים שברובם לא מגיעים ממערכת החינוך, תורמים ארבע שעות שבועיות לפחות ביום קבוע באופן רציף ועקבי ומשולבים בבתי הספר בהתאם לתחומי התעניינותם וכישוריהם בכל תחומי הלימוד (השפה העברית, חשבון, אנגלית, תנ"ך, מדעים, מחשבים, ספרייה ועוד)והרגשי חברתי.
חלק מהמתנדבים מפעילים את הספריות בבתי הספר באופן קבוע, שאלמלא המתנדבים לא היו פעילות מחוסר תקן של משרד החינוך.
הפעילות מתבצעת בתוך הכתה עם המורה ובמרחבים שקטים בה נפגש המתנדב עם תלמיד אחד או שניים ובמרחב דיגיטלי מהבית באמצעות שיחת וידאו או שיחת טלפון.
המפגש בין התלמיד למתנדב יוצר קשר אינטימי משמעותי בין המבוגר לילד, תורם לביטחון העצמי ולתחושת המסוגלות של התלמיד ומחזק את הקשר הבין דורי.
המתנדבים עוברים הכשרה והדרכה טרם כניסתם לביה"ס כחלק מדרישות משרד החינוך מתומכי ההוראה ונהנים מפעילויות העשרה ופנאי שהארגון מעמיד לרשותם מעבר לשעות ההתנדבות במסגרת השתייכותם לקבוצה היישובית.
העמותה פועלת בשיתוף פעולה מלא ופורה עם מחזיק תיק החינוך בעיר, עם אגף החינוך ועם מחלקת המתנדבים בעיר,הם נהנים מהרצאות בתחומים שונים בבית המתנדב ומשתתפים בטיול שהעמותה מארגנת.המתנדבים נהנים גם מהרצאות במסגרת "למידה בכל גיל "שמתקיימות כל שנה בישוב אחר באזור.
בקרית אונו פועלים כ-50 מתנדבים מכל המקצועות, רופאים, עורכי דין, עיתונאים, רואי חשבון, רוקחים, מנהלי חשבונות, מורים, מנהלים, וכו' (המתנדב המבוגר ביותר בן 85 שנה)בכל בתי הספר היסודיים בעיר בממלכתי ובממלכתי דתיוהם משולבים בכל תחומי הלימוד ותורמים בחישוב שנתי למעלה מ- 6520 שעות .המתנדבים מגיעים מקרית אונו וגם מיישובי הסביבה.
הפעילות של המתנדבים זוכה להערכה רבה בבתי הספר ולשיתוף פעולה מבורך, המתנדבים מוזמנים למסיבות ולטקסים בית ספריים והם חלק מקהילת בית הספר וזוכים להוקרה מהתלמידים ומהצוות.
דוגמאות משובים מבתי הספר:
הודעה ששלחה יועצת בית ספר לאחד המתנדבים: "שלום...אני יושבת במועצה פדגוגית ושומעת הרבה הרבה מחמאות על העבודה שלך. יש ילדים שממש התקדמו בזכותך, תודה רבה רבה."
או הודעה מאחת המתנדבות " רוצה לשתף אותך שהערב הגיעה נציגת המורות משכבה ב' בה אני מתנדבת, היא הביאה מכתבים וציורים מ"הילדים שלי" מ"עלומים" וד"ש מתוק מהמורות. כל כך ריגש אותי שאני משתפת אותך בשמחה"
או הודעה נוספת מבית הספר: בעקבות פעילות בספריה של מתנדבות "הספריה על מי מנוחות , הילדים בעננים"
חבצלת פלד רכזת "ידיד לחינוך" בקרית אונו.
יד לבנים
ואלו המתנדבים ביד לבנים קריית אונו:
דובי חילביץ', יו"ר בקעת אונו
נטע גולד, יו"ר יד לבנים, קריית אונו
רנה אושפיז, ניהול ואיסוף חומרים
רינה מועלם, גזברית
הרצל שהרבני, ארגון ואיש השטח
שמעון ברזן, ארגון ואיש שטח
עדנה קידר, מתנדבת
אלו הפעילויות שהיו בשנת הקורונה ביד לבנים.
אנו פותחים שנה חדשה בתקווה שתהיה מלאת הפתעות טובות לטובת המשפחות.
הרצאה "לישון עם רוצח ולהישאר בחיים"
ביום רביעי 8.12.21 התקיימה הרצאתה של שרונה בן אור בנושא: " לישון עם רוצח ולהישאר בחיים"
למרות יום גשום וסוער הגיעו המשפחות לאולם הספרייה בקריית אונו לשמוע את דבריה של אשתו השנייה של שמעון קופר שהורשע ברצח 2 נשותיו הראשונה והשלישית.
סיפור מטלטל ורגעים דרמטיים של שרונה ששרדה כדי לספר את הסוד האפל ששמרה. עדותה המכרעת גרמה לשינוי כתב האישום ולהרשעתו של קופר גם ברצח אשתו הראשונה.
שרונה מספרת את סיפורה באינטליגנציה רגשית גבוהה, היא ההוכחה שאפשר גם אחרת, לא לשתוק ולא להסכים לגילויי אלימות בשם האהבה ובכלל והסבירה איך לדעת להקשיב לאינטואיציה, דבר שלמעשה הציל אותה ממוות.
סופ"ש משפחות שכולות
ביום שישי 26.11.21 יצאו המשפחות השכולות לסופ"ש באזור חיפה ודלית אל כרמל את הטיול ליוותה אותם המדריכה המקסימה חוה (חוי) שלאורך כל הדרך הסבירה והדריכה בחן ובידע רב. התחנה הראשונה בטיול היה אתר ה "מוחרקה" – קרן הכרמל עם תצפית נוף מרהיבה. משם המשיכו לדלית אל כרמל כשבדרך צפו בקיר גרפיטי הגדול ביותר בארץ. ביקרו במרכז "יסמין" שם פגשו את פוטה (אום חוסאם) מנהלת המרכז שסיפרה את סיפור המשפחה ושהגישה להם קפה, תה ולאפה דרוזית עם לבנה.
משם יצאו לביקור בבית יד לבנים שאירח אותם עם מטעמים כיד המלך ושמעו על התרבות הדרוזית, מנהגים ותולדות הישוב.
בהמשך ביקרו בגלריה של האמן הדרוזי הצעיר בעל שם עולמי שהציג בפניהם את עבודותיו וסיפר את סיפורו המרתק. ובחיפה נסעו לתצפית יפה נוף לתצפית על המפרץ והגנים הבהאיים.
ביום שבת יצאו לגן הלאומי תל מגידו אחת הערים החשובות בכנען, סיירו בין שרידי הארמונות, השערים ומערכת המים המשוכלת. בהמשך עברו גם בפארק נשר והגשר התלוי.
ולקינוח סיימו בקיבוץ מגידו שם המתינה להם ארוחה דרוזית צמחונית עשירה וטעימה.
החוויות והתגובות היו מרשימות ומלאות תודה על הסופ"ש הנעים, המהנה והמושקע שהיה פשוט מושלם
סיור במרכז מורשת המודיעין
ביום ראשון 25.4.2021 ביקרו המשפחות השכולות במרכז מורשת המודיעין הסמוך למתחם מחנות גלילות.
הוצג סרט תדמית של המל"מ והסבר על מושגי יסוד מעולם המודיעין מפי מוטי מלכין.
בהמשך נחשפו המשפחות לפרשיה מודיעינית – סיפור הריגול "חוקן" מפי עמקיה דוד. ביקור במבוך ההנצחה ובאוהל שם ושמיעת סיפורים
על חללי קהילת המודיעין.
המשפחות הביעו שביעות רצון והודו למארגנים על הסיור המרתק והמעניין
בימים אלו מתחדש מיזם "קהילה יוצרת זוכרת". זו השנה ה-5 שהמיזם מפגיש בין משפחות שכולות לבין אמנים בקריית אונו.
ארבע שנים התנהל מיזם "קהילה יוצרת, זוכרת" שהפגיש בין משפחות שכולות רבות לבין אמנים מפורום האמנים של מרכז לאמנויות בקריית אונו.
מיזם זה מתעורר לחיים בתחילת חודש דצמבר בקריית אונו, ומסתיים בערב יום הזיכרון. בשנתיים האחרונות בעקבות גלי הקורונה נמנעו אנשי יד לבנים לחדשו וכעת יוצא המיזם לדרכו.
במהלך הפרוייקט נפגשים ההורים והאחים השכולים עם האמנים וצוות יד לבנים לצורך תחקיר והקשבה ומתוך כך נולדת יצירה משותפת בתחומים שונים: ציור, פסיפס, פיסול, צילום וכתיבה.
המפגשים נערכים בפורומים אינטימיים המאפשרים לגעת ברגשות, בתת מודע והתמודדות עם תכנים כואבים דרך היצירה.
האמנים ״נוגעים״ ברגישות במשפחות השכולות ומחיבורים אלו נובעת היצירה, כתהליך צמיחה מאבדן.
כ- 10 משפחות שכולות מרחבי בקעת אונו מול 10 אמנים נוטלות מידי שנה חלק במיזם מרגש זה. השנה יתקיימו המפגשים בדרך שונה וזהירה שבעתיים בעקבות הקורונה.
האמנים יפגשו במפגשים מצומצמים עם המשפחות השכולות וצוות יד לבנים על מנת לאסוף את החומרים הכתובים והמצולמים על יקיריהם.
יצירת הקשר בין המשפחות השכולות לבין האמנים נוצר בעזרת נציג של יד לבנים מכל עיר ועיר בבקעה, שיתלווה למפגש הראשוני על מנת לעזור לצדדים להיפתח.
״זה לא קל, בהתחלה קיים חשש להיזכר, לפתוח ולגרד פצעים כואבים ובעיקר חשש לשתף אדם שאינו קרוב למשפחה באובדן.
מספרת נטע גולד, יו״ר יד לבנים קריית אונו, מנהלת המיזם: ״הרצון של המשפחות להנציח את יקיריהם גובר על הכל ומשאיר את החשש מאחור. לא מדובר כאן רק בפרויקט הנצחה אישי בלבד אלא במיזם אמנות מיוחד של אמן שנפגש עם משפחה שכולה, מקשיב לסיפורים על בנה החייל שנפל, חווה את סיפור חייו, מביט בתמונותיו ומתוך כך נוצרת יצירת אמנות שמבטאת את המפגשים והתחושות של השותפים ליצירה.
לאמנים ניתנה זכות לחופש אמנותי מוחלט כתוצאה מכך נוצרים חיבורים מעניינים, ואכן בסיכומו של דבר היצירות משקפות זאת״.
שאול צ'יטה צ'יטיאט ז״ל אמר לפני כארבע שנים: ״ראשית, מטרת המפגש הינו להאיר למשפחה שכולה את החשכה שנוצרה בחייהם עקב השכול. שנית, להאיר בקהילה את הכוח המרפא שבאמנות, לספר לקהילה את הדרך של הזיכרון ולהאיר לאמנים שמתנדבים בפרויקט את ההתנדבות כזכות".
ורדה פומרנץ אמא של דניאל פומרנץ שהשתתפה במיזם לפני כשלוש שנים מספרת: "רק מי שנענה להזמנה ולאתגר, שהעמיד בפניו צ'יטה, יו"ר יד לבנים בקעת אונו, יחד עם הצוות הנפלא שלו, להיפגש עם אמני בקעת אונו, ליצירה שתשלב בין אמן, לנופל ולבני משפחתו, יוכל, אולי, להבין את עומק החוויה, את עוצמתה המטלטלת מחד והמחזקת מאידך.
אינני יודעת מי חשש יותר לקראת העשייה המרגשת הזו? אני האם השכולה, שאיבדה את בנה ב"צוק איתן"?
מתנדבי יד לבנים והפעילים החברתיים בעיר קריית אונו?
או דווקא האמנים שבאו להתמודד עם האתגר המיוחד, המורכב והמאיים הזה.
דניאל צעיר בנינו ידע שימיו ספורים ושעותיו קצובות, הוא הישיר מבטו אל המוות וכתב לנו קצת לפני שנפל: "אם אתם קוראים את זה סימן שאני סיימתי את הקריירה שלי, אבל לפחות לחמתי בכבוד ואני שמח."
עוד כתב לנו שהוא אוהב אותנו, את החיילים שלו ואת החברים שלו והוא גם ביקש שננציח אותו בדרך מיוחדת ושנעשה כל שנה מסיבה בחוף הצוק הדרומי, שכולם יבואו ויחגגו. אנחנו כמובן עושים את מבוקשו כי כך נגזר וכי כל שנותר לנו הוא להמשיך בכל הכוח לחיות ולהנציח אותו, את דרכו, את ערכיו ואת פועלו".
צוות יד לבנים, קריית אונו גאה לייצג את מיזם "קהילה יוצרת זוכרת" שיוצר סדרת מפגשים אישיים ואינטימיים בין משפחות שכולות מבקעת אונו כולה לבין אמני קריית אונו.
תהיה זו השנה החמישית למיזם שאנו תומכים בו בכבוד ובאהבה.
מד"א - מגן דוד אדום
מגן דוד אדום בישראל הינו ארגון ההצלה הלאומי של מדינת ישראל לשירותי רפואה דחופה טרום אשפוזית ולשירותי הדם. הארגון מטפל במאות אלפי מקרים של הצלת חיים בכל שנה, תוך שימוש במכשירים טכנולוגיים מהמתקדמים בעולם, על פי פרוטוקולים מקובלים לטיפול של איגוד הלב האמריקאי. מגן דוד אדום מתרים מאות אלפי מנות דם מלא ומרכיבי דם בשיטת הפרזיס, מעבד אותן למרכיבים ומבצע את כל הבדיקות הנדרשות במעבדות ייעודיות.
מגן דוד אדום מצוי בחזית הטכנולוגיה, המחשוב והמקצועיות בתחומים אלה.
מגן דוד אדום מטפל בכל אדם הזקוק לעזרה - ללא התייחסות לשיוך אתני, פוליטי גזעי או דתי. מגן דוד אדום מסייע למדינות רבות בזמן אסון - רעידת האדמה בנפאל ובהאיטי וקורבנות הצונאמי הן רק דוגמאות לסיוע הומניטארי בינלאומי שהגיש הארגון. כמו כן, מסייע הארגון בסיוע הומניטארי בתוך מדינת ישראל לקשישים ולנזקקים.
בכל מדינה החתומה על אמנת ג'נבה, קיים חוק המסמיך אגודה לאומית אחת לקיים את החוק ההומניטארי.
הארגונים הלאומיים פועלים במדינותיהם כמסייעים לרשויות הציבוריות.
מגן דוד אדום משמש כארגון הצלב האדום הישראלי, הוא חבר מלא בארגון הצלב האדום/ הסהר האדום הבינלאומי. מד"א פועל להנחלת המשפט ההומניטארי הבינ"ל בקרב הציבור בישראל ובכלל זה מדריך ומנחה למניעת מחלות, תאונות והתנהגות המושתתת על כבוד הזולת וקדושת החיים.
לארגון הצלב האדום הלאומי מגוון תפקידים בעת מלחמה ובעת שלום עליו להתכונן לביצועם.
הארגון יוזם הקמה וניהול של בתי חולים, הדרכת אחיות, ארגון מרפאות להתרמת דם, עזרה לנכים, לנזקקים ולקשישים, אספקת שירותי אמבולנס ושירותי חילוץ בים, בהרים ובדרכים.
בנוסף, מחויבים הארגונים הלאומיים להגשת סיוע ועזרה ראשונה במקרים של אסונות טבע (שיטפונות, רעידות אדמה, צונאמי וכדומה ). משימות אילו מתבצעות בעזרתם של מיליוני מתנדבים ברחבי העולם.
"מגן דוד אדום בישראל" הוא ארגון ההצלה הלאומי המוכר על ידי החוק בישראל מראשית הקמת המדינה.
צוות בקעת אונו הוקם ע"י ניר שלהב שמכהן כיום כיו"ר מתנדבי מד"א ירקון ומנוהל כיום ע"י עופר אהרונוב כולל כ-180 מתנדבים בוגרים ומעל 200 מתנדבי נוער מהישובים קרית אונו, גני תקווה, גבעת שמואל, אור יהודה, יהוד וסביון.
הצוות נותן ענה רפואי ראשוני ככוננים עזרה ראשונה, וכצוותי אמבולנסים. בנוסף הצוות פעיל בדרישות הנוכחיות כגון ביצוע דגימות ומתן חיסונים.
מועדון ליונס אלמוג
הגיע הזמן שתכירו אותנו...
אנחנו חברי מועדון ליונס "אלמוג" קריית אונו.
מועדון חברים התנדבותי לפעילות בקהילה. המועדון שלנו הוקם לפני 11 שנים.
במטרה כפולה- מועדון התנדבותי לעשייה מגוונת בקהילה, עליה נפרט בהמשך .
ומצד שני מועדון חברתי לתושבי קריית אונו הבוגרים.
ומי הם הליונס?
זהו ארגון מתנדבים בינלאומי שהוקם בשנת 1917 בשיקאגו ארה"ב ושמו אינו קשור לאריה, אלא הוא ראשי תיבות
LIBERTY, INTELLIGENCE, OUR NATIONS SAFETY= LIONS
ובעברית – חירות אינטליגנציה ובטיחות לאומית.
בארגון פועלים קרוב למיליון וחצי פעילים במועדוני מתנדבים, הפרושים בעולם כולו.
כיום יש בארץ 28 מועדונים פעילים ובהם כ1000 מתנדבים המיישמים את מטרות הארגון.
חברי מועדון ליונס "אלמוג" פעילים בקריית אונו ובאזור בשיתוף פעולה עם עיריית קריית אונו ותמיכתו של ראש העיר ישראל גל וחברי מועצת העיר.
מועדוננו מיישם את סיסמת הליונס ל"שירות אנו" ופעילותו הרבה משפיעה על הקהילה כולה.
ידיינו בכל ונפרט ובמקצת-
ובמה אנו פעילים:
- בדיקות עיניים לגילוי "עין עצלה" אצל ילדי הגנים.
- עזרה לתלמידים במסגרות חינוך שונות.
- פעילות משותפת עם מחלקת הרווחה למען שורדי שואה וקשישים. אנו מקיימים אירוע חגיגי לכבודם.מסייעים במפגשי "קפה אונו" של שורדי שואה , משוחחים עם קשישים בודדים הזקוקים לאוזן קשבת ובנוסף מפעילים מועדון יום שבועי במסגרת בית חם.
- שותפים בתפעול ואחזקת בוטיק קהילה , ומסייעים במיון הבגדים והתרומות.
- פעמיים בשנה מקיימים התרמות דם במסגרת מד"א.
- פעמיים בשנה תורמים מצרכים לנזקקים בעיר.
- בשנתיים האחרונות הרחבנו את פעילתנו ואימצנו בית לחיילים בודדים בפתח תקווה להם אנו מבשלים מטעמים לרוב.
- כמו כן אנו מתנדבים בהפעלת מועדון כדורת דשא לעיוורים .
- חברינו מתנדבים בבית חולים תל השומר ובית חולים שניידר.
- מתנדבים בש"יל.
- ולאחרונה התחלנו בפרויקט חדש שבו נשות המועדון סורגות באהבה תמנוני צמר מתוקים למחלקות הפגים בבתי החולים.
- במסגרת פעילותנו אנו מקיימים את טכס פוסטר השלום שבו ילדי בתי הספר בעיר מציירים ציורים על השלום וכמו כן בוחרים את איש השנה של הליונס.
וקצרה היריעה לפרט את כל העשייה המגוונת.
כפי שציינתי מועדננו הוא גם מועדון חברתי, המעניק מפגשים חווייתיים לחברים תוך גיבוש ויצירת קרבה לחברים.
פעילותנו החברתית מתקיימת בבית המתנדב שהעירייה והעומד בראשה העמידו לרשותנו, בניהולה של מנהלת המחלקה להתנדבות הגברת רחל רביב . וגם כאן עשייה פורייה בקיום מסיבות סביב חגי ישראל , מפגשים חודשיים לעדכונים ותכנונים. הרצאות וטיולים בקיצור כיף של יחד.
ולאות הערכה על פעילותינו הרבה בעיר קריית אונו זכינו למקום של כבוד על לוח ההוקרה לארגוני המתנדבים בעיר בגן היפה שנחנך לאחרונה.
מועדון מורים גימלאים
המועדון נוסד לפני למעלה מ 20 שנה ע"י קבוצת מורים שפרשו לגמלאות.
הכל התחיל מאפס ,המייסדים היו הגב' חפציבה בן נון, הגב' אורה דגון ,הגב' זהבה בכר והגב' רחל סנה ז"ל, חפצי בה בן נון ניהלה את המועדון במסירות רבה במשך 20 שנה.
במשך השנים הנושאים התפתחו והמועדון הפך לשם דבר ,בו רבים ראו מקום המעשיר את שעות הפנאי.
מתום כהונתה ,מנהלים את המועדון צביקה אבני וחדוה מלניק כמנהלים שותפים, יחד עם עוד עשרה מתנדבים חברי הנהלה.
כולנו , משתדלים לעשות כמיטב יכולתנו לפתח תכניות חדשות ,להעשיר את הקיים ולשמור על המקום כבית שני לגמלאי בקעת אונו.
כאן המקום להודות לראש העיר שלנו מר ישראל גל על המבנה המרשים שהעמיד לרשותנו ברחוב רפאל איתן 1.
המועדון שלנו הוא אחד מתוך שלושת המועדונים של הסתדרות המורים הגמלאים בגוש דן.
החל מהשנה שעברה משתייכים אלינו באופן רשמי גם הישובים: גני תקוה,יהוד מונוסון וגבעת שמואל.
המועדון פועל תחת החסות המוסדית של מתנ"ס קריית אונו ותחת החסות הארגונית של הסתדרות המורים הגמלאים ,סניף גוש דן.
המועדון פועל חמישה ימים בשבוע בשעות הבוקר והערב.
תוכלו למצוא בו חוגים לרוב : חוגי התעמלות שונים ,שפות, (ערבית, צרפתית, אנגלית וספרדית.) ברידג' ברמות שונות,נהנים מהרצאות, טיולים, נופשונים, ביקורים במוזיאונים ועוד.....
את כל הנעשה במועדון תוכלו למצוא באתר שלנו "מועדון מורים גמלאים קריית אונו" אצלנו כולם פועלים בנפש חפצה ב ה ת נ ד ב ו ת !
מנהיגות הורים לילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים
המנהיגות הוקמה בשנת 2018 ביוזמת האגף לשירותים חברתיים והורים לילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים תושבי העיר הפועלים בהתנדבות, מתוך מטרה להיטיב ולשפר את איכות החיים של אנשים עם צרכים מיוחדים ושל משפחותיהם בקהילה. אנו עובדים בשיתוף הרשות המקומית ומקיימים פגישות עבודה תקופתיות עם אגפי העירייה השונים למימוש זכויות, קידום מענים והצפת הצרכים השונים שנדרשים ועולים מהשטח.
מטרותינו הן רבות ובכללן: ביסוס קהילה חזקה ותומכת למשפחות בעיר, חיזוק רשת של קשרים חברתיים ועזרה הדדית, זיהוי וייצוג צרכי הקהילה וקידום מענים מותאמים, קידום פעילויות הסברה והגברת המודעות בחברה, הנגשת מידע והכוונה אישית וקבוצתית, יידוע על זכויות, השגת שוויון הזדמנויות בקהילה ויצירת שיתופי פעולה עם הרשות המקומית.
המנהיגות קידמה ומקדמת בעיר: אירועים מותאמים לחברי הקהילה ומשפחותיהם, פעילויות לילדים עם ובלי צרכים מיוחדים במסגרת פרויקט "קהילה שלמה" , הקמת מעון רב שיקומי בעיר, הוספת גני תקשורת, קידום פתיחת בי"ס צומח, עידוד פתיחת מרכז תעסוקה לבוגרים, פתיחת חוגים ייעודיים ושילוב חברי הקהילה בחוגים קיימים, הנגשת גני שעשועים בעיר ועוד.
אנו כאן לרשותכם: לעודד, לתמוך, להוות אוזן קשבת באופן מכיל ומכבד ולייעץ מתוך הניסיון האישי והמקצועי שצברנו. אנו בטוחים שכל אחד ואחת מכם, הורים לילדים ובוגרים בעלי צרכים מיוחדים, יכול לתרום לאחרים מתוך ניסיון החיים שצברתם, שותפות הגורל והמטרה המשותפת להעניק לילדינו איכות חיים מיטבית, רווחה נפשית ומימוש הפוטנציאל שבהם.
אתם מוזמנים להצטרף לחזון ולעשייה, יחד נוכל ליצור מרחב ציבורי שיאפשר לילדינו להיות חלק פעיל ומשמעותי בקהילה עירונית מכילה ותומכת, החורטת על דגלה את ערכי הסובלנות, הכבוד ההדדי והסולידריות ואף נתרמת מכך מעצמה.
מוזמנים:
- לעקוב אחר דף הפייסבוק שלנו: "משפחות מיוחדות קרית אונו"
https://www.facebook.com/משפחות-מיוחדות-קרית-אונו-101991964637254
- להצטרף לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו, לקבלת עדכונים על פעילויות ומידע רלבנטי חשוב:
https://chat.whatsapp.com/GndmrJFDHhxGm2xEUb0hcQ
לפנות אלינו באמצעות:
- דף הפייסבוק שלנו
- דוא"ל: [email protected]
- טלפון 03-9408819 (ענבל חדד, עו"ס קהילתית)
תמיד אתכם ובשבילכם, מנהיגות הורים לילדים ובוגריםעם צרכים מיוחדים בקריית אונו
מנהלת נשים
מנהלת הנשים של קריית אונובהובלת הילה בר דוד קניסטר ,
הינו ארגון קהילתיהתנדבותי המונה 22 נשים במסגרת פעילות עירונית של עיריית קריית אונו ויועצת ראש העיר למעמד האישה . מטרות מנהלת הנשים: העלאת המודעות בנושא שוויון בין המינים ומעמד האישה ויצירת קהילת נשים מחוברת ועוטפת עבור כולן .
במסגרת מנהלת הנשים כל אחת מחברות המנהלת מקדמת פרויקט למען נשות העיר מתוך מטרה לייצר ערבות הדדית ואחווה משותפת .
פרויקטים עיקריים :
יום האישה– אירוע מרכזי לנשים
גדולות מהחיים- פרויקט בהובלת מרים שגיא לנשות הגיל השלישי בעיר.
צועדות יחד- הליכה משותפות של נשות העיר בימי ראשון .
" אם לאם"– פרויקט המבוסס על מתנדבות המסייעותלאימהות להתמודד עם אתגרי ההורות בשנה הראשונה של חיי התינוק.ת . להקשיב , לעודד ולתמוך.
" ספרי את סיפורך"–תכנית המונה 15 מפגשים לנשות העיר אשר מקבלות כלים לספר את סיפורן האישי , לסחוף אחריהן נשים נוספות, לעורר השראה ותקווה.
"נשים בחצר"–מעגלי שיח בנושאים שונים ומגוונים, בבתי תושבות הקהילה.
במסגרת הפרויקט והמפגשים המתקיימים בערבאנו מזמינות את נשות הקהילה ונשים מובילות בתחומןלפתח שיח , חשיבה ,הכרות , שותפויות ויוזמות חדשות.
תת וועדה למיגור אלימות כלפי נשים בשיתוף מחלקות העיריה-הסברה ויצירת שיח יצירת שיתופי פעולה בין כלל גורמי המקצוע בעירייה ובסמוך לה, לטובת מיגור וטיפול בהשלכות האלימות כלפי נשים.
מנהלת הנשים שמה לעצמה מטרה להיות ביתה החם של כל תושבת בעיר .
למלא את זמנה הפנוי תוך עשייה משותפת ודאגה אמיתית לחברה על מנת לתמוך בה ולהוות לה רוח גבית בחיי היום יום ולהעניק לה מסגרת תומכת ומכילה כמו גם מקום לחוויות ופעילויות יוצאות דופן המבוססות על ערבות הדדית והעצמה נשית.
בשנה הקרובה מתוכננת פעילויות חדשות ומגוונת... יש למה לצפות.
לפרטים עקבו אחרינו בפייסבוק .
מעגל אונו-נשים למען הקהילה
מעגל נשים הינו ארגון התנדבותי, חברתי, א-פוליטי של נשים אשר מטרתו לתת ולסייע לקהילה באוכלוסיות השונות.
מעגל קריית אונו הוקם בינואר 2016 ופעיל בשכבות וקהלים רבים בעירובהם קשישים וניצולי שואה, נשים בסיכון, נוער וילדים, בעלי מוגבלויות, משפחות נזקקות ועוד.
מעגל נשים הינה עמותה רשומה הפועלת בהתאם לתקנון ונהלים ובה חברות כ 30 חברות מעגל, אשר מבצעות את תפקידן בהתנדבות ובמסירות מלאה. מדי שנה נבחרות בעלות התפקידים ומתאפשרת הצטרפות בנות חדשות למעגל בהתאם.
בורד המעגל כולל יו"ר, מזכירה, אחראית מדייה ורו"ח.
המעגל עורך פרוייקטים רבים וביניהם : עוגה לשבת לקשישי העיר, שיפוץ וסיוע לנזקקים, אריזה והכנת סלי מזון בראש השנה ופסח בשיתוף מחלקת הרווחה והתנדבות בעיר, בישול בפרויקט "כרובית" , הדלקת נרות חנוכה בבתי אבות, בית נועם, פרויקט חלוקת כיבוד למתנדבי מד"א , הגשמת משאלות לילדים חולים בשיתוף עמותת רחשי לב ו"ליצנבולנס" וחלוקת מתנות במחלקות השונות בבתי חוליםועוד המון פרויקטים שונים למען הקהילה בתחומים שונים.
המעגל עובד בשיתוף פעולה עם מחלקות שונות בעירייה ודואג לפרויקטים משותפים לרווחת הקהל, כמו כן חברות המעגל משתפות בפעילויות את משפחותיהן וכך הדור הצעיר חווה נתינה ועשייה מגיל צעיר כערך עליון לחיים.
לכל אורך הדרך מיום הקמת המעגל המוטו המלווה שלנו הינו - חברות, עשייה ונתינה.
חברות בין כל חברות המעגל המלכדת את תחושת הקשר, השייכות והחיבור לקבוצת נשים עוצמתית אשר בה ערך החברות הינו חזק, אחת למען השנייה לאורך כל הדרך. כל חברת מעגל יודעת שעומדת איתה ואחריה קבוצת נשים עוצמתית ומלוכדת, תמיד.
עשייה לטובת הכלל, בכל פרויקט, תחום ופנייה, כאשר המטרה היא לסייע ולעשות עולם טוב יותר.
נתינה עומדת נר לרגלינו מתחילת הדרך ואנו מאמינות כשאתה נותן מעצמך אתה מקבל לעצמך, בענק.
"חוכמה זה לדעת את הצעד הבא, כישרון זה לדעת איך לעשות אותו וגדולה זה פשוט לעשות אותו..."
דף הפייסבוק שלנו : מעגל נשים קרית אונו
מכל הלב – פרויקט איסוף מזון ממוסדות חינוך
במשך ארבע שנים מתקיים בעיר בשיתוף אגף החינוך פרוייקט איסוף מזון במוסדות החינוך בתי ספר וגנים.
מטרת הפרוייקט לתת סיוע למשפחות הרווחה של קרית אונו.
כל ילד מתבקש להביא פעם בשנה מוצר אחד. הילדים מכניסים את המוצרים לתוך עגלול מקושט שמוצב בכניסה לבית הספר .
המוצרים מועברים למחסן הרווחה ושם מחולקים לסלי המשפחות המופנות על ידי האגף לשירותים חברתיים בעיר.
אורית בן יוסף בינדר מובילה את הפרוייקט בגאווה
בכל מוסד חינוכי יש נציג שמסייע .
כל תרומה תתקבל בברכה
משמרי השכונות
בשנת 2016 הוקם מיזם בשכונת עבר הירדן מיזם בשם "משמר השכונה".
אחריו הוקמו ארבעה משמרי שכונה נוספים בעיר – בשכונת צה"ל, פסגת אונו, רייספלד ובקריית אונו הוותיקה, וזאת בעקבות רצון של התושבים להגברת הביטחון בשכונה בה הם גרים. משמרי השכונות הוקמו בשיתוף משטרת מסובים ואגף הביטחון של העיר בניצוחו של יו"ר אירגוני המתנדבים בקריית אונו - ניר שלהב.
בנוסף לכל משמר יש רכז אזורי אחד לפחות שאחראי על ניהול הקבוצה והמתנדבים.
לאורך השנים באירועים חריגים שאירעו באזור כגון: נעדרים, עלייה בעברות הרכוש, ישנה התגייסות מורחבת של מתנדבי המשמר לטובת הגברת הנוכחות ויצירת כוח הרתעה בצירי השכונות.
המשמר מסייע גם ככוח עזר לפעולות קהילתיות ולסיוע בתחום הרווחה .
סה"כ במשמרי השכונות לוקחים חלק כ 1000 מתנדבים גברים ונשים כאחד אשר במהלך השנים הגיעו להישגים רבים בהורדה משמעותית בהרתעה ובפגעי רכוש.
סע"ר-סיוע עצמי ראשוני
היחידה הוקמה במהלך שנת 2019 כמענה בחירום על בסיס תושבי העיר לאירועי הרס - רעידות אדמה, מלחמה, התמוטטות וכו'. הרעיון להקמת ההחל להתבשל באגף החירום של העירייה, ולאט לאט קרם עור וגידים:
הונחה תשתית רעיונית, התמנה מפקד לצוות (הח"מ) ובסיוע ארגוני המתנדבים (בקידום של ניר שלהב) הוקמה היחידה. פרויקט משותף של כלל ארגוני המתנדבים בקרית אונו נתן את הקפיצה החשובה של גיוס מתנדבים והגברת המודעות לחירום בעיר - ישנם מקררים רבים בעיר הנושאים בגאווה את המגנט עליו הודפס הבר-קוד לגיוס ליחידה.
המתנדבים ליחידה עוברים הכשרה מטעם פיקוד העורף, הכוללת קורס עזרה ראשונה, הכרת תורת החילוץ ותרגול מעשי. היחידה מקיימת אימוני חילוץ שנתיים בבסיס האימונים הפיקודי של פקע"ר בזיקים, השתלמויות רבעוניות של רענון תורת לחימה והכרת גורמי החירום בעיר.
בימים אלו מקודם פרוייקט רכש משמעותי ע"י העירייה.
עמותת על"ה - העמותה למען האזרח הוותיק בקריית-אונו
העמותה הוקמה באפריל 1984 במטרה לפתח שירותים הנותנים מענה מקיף לצרכי הגמלאים בכל מצב בריאותי. העמותה נותנת שירות לכ- 2,500 איש בקהילה.
מטרות העמותה
- קידום האינטרסים המשותפים, המיוחדים של האוכלוסייה המבוגרת בקריית אונו.
- קידום השירותים לרווחת הגמלאי בכל גיל, בהתאם למצב הגופני, הבריאותי והתפקודי.
- יצירת הזדמנות לגמלאי לקחת חלק אקטיבי בעיצוב אורח החיים בקהילה אליה הוא משתייך.
- יצירת אפשרות לכל גמלאי לתרום מיכולתו למסגרת הקהילתית, יצירת קשרים דו-סטריים בין מערכת השירותים לבין מקבלי השירות, ורצף של מעורבות: הגמלאים כצרכנים, הגמלאים כמתנדבים למען הגמלאים, כמתנדבים למען הכלל (בצבא, במד"א ועוד), כמפעילי תכניות וכמקבלי החלטות.
השירותים שלנו כוללים:
- מרכז יום משולב לאזרחים ותיקים, כולל יחידה לטיפול מוגבר בתשושי נפש.
- טיפול ביתי וסיעודי
- מועדון גמלאים חברתי
- מכללת גמלאים
- מרכז ייעוץ מקצועי
- ניהול ואחזקה של 16 דירות בהן מתגוררים ניצולי שואה.
במשך שנות פעילות העמותה התנדבו רבות ורבים מתושבי העיר והסביבה בעמותה וסייעו לעובדי העמותה במגוון פעילויות.
הנהלת העמותה, בראשה הגב' מרים שגיא וועדת הביקורת מורכבות כולן ממתנדבים תושבי העיר.
עמותת על"ה בשיתוף המחלקה העירונית להתנדבות לקחה על עצמה בפרוץ משבר הקורונה את חלוקת המזון לגמלאים ומטופלי רווחה.
מרים שגיא יו"רית העמותה מובילה את פעילות מעגל נשים- "גדולות מהחיים" –בהתנדבות מלאה בשיתוף עם מנהלת הנשים העירונית .
העמותה פועלת בשיתוף פעולה עם אגף הספורט וביחד מפעילים את יום הספורט לגמלאי ואת יום העיון לגמלאי העיר ומוציאים טיולים משותפים.
שיתופי פעולה עם המועצה הדתית ק. אונו- הרב ערוסי מגיע מדי שבוע ללמד את פרשת השבוע במכללה, כמו כן חלוקת משלוחי מנות בחג לגמלאים.
כמו כן, העמותה פועלת בשיתוף עם מוסדות החינוך בעיר:
תלמידי בתי הספר מגיעים לבקר בחגים ולהנעים את זמנם של הקשישים במרכז היום.
לימוד מחשבים
חלוקת פירות יבשים ועציצים בטו בשבט ,חלוקת עוגות לגמלאי העיר ביום המשפחה ועוד...
בדיור ניצולי השואה הממוקם בשי עגנון 13 ישנה פעילות התנדבותית רבה , ארוחות חג, תזמורת ביום הניצחון על הנאצים מגיעים לשמח את ניצולי השואה.
עמותת על"ה מעמידה לרשות רווחת הגמלאי אולמות להרצאות ופנאי.
עמותת אפשרות
עמותת "אפשרות" הינה עמותה ללא מטרות רווח נוסדה בשנת 2001. יו"ר העמותה הקודם היה ראש עיריית קרית אונו, מר ישראל גל.
לבקשתו, עם בחירתו כראש העיר, החל לשמש כיו"ר העמותה החל משנת 2015 עו"ד אייל בסרגליק, לאחר שהיה חבר העמותה החל משנת 2004.
העמותה הוקמה על מנת לפתח ולקדם את שרותי הרווחה והחברה לתושבים נזקקים בקרית אונו,
באמצעות מפעלי חינוך תרבות וחברה בקרית אונו, מפעלי סיוע ורווחה לנזקקים בקרית אונו שאינם נתמכים על ידי העירייה.
העמותה מסייעת לאנשים מעוטי יכולת השרויים במצוקה כלכלית, אנשים בעלי מוגבלויות, מובטלים , משפחות שמצבם הבריאותי אינו תקין ,ילדים ונוער, ניצולי שואה, אוכלוסיית נשים במצוקה ואוכלוסיית הגיל השלישי והכל בהתאם להמלצות מחלקת רווחה של העירייה.
פעילות העמותה הינה משמעותית ומביאה לשיפור והקלה לאוכלוסיות היעד ומתבצעת בדיסקרטיות מלאה תוך שמירה כבודם.
העמותה פעילה ותורמת בתחום מפעלי תרבות רווחה ומיזמים חברתיים.
חלקת המזון מתקיימת על ידי כ 15 מתנדבים במחסן המזון של הרווחה - "מכל הלב" . המנהל הלוגיסטי של מחסן המזון "מכל הלב" הינו המתנדב דב קנכט שאף אחראי על המתנדבים וגב' מרים דוד מנהלת את הקשר עם ארגון "לתת" ואת הנושאים הלוגיסטיים של חלוקת המזון.
מתנדבים וותיקים נוספים (כ 20 שנה ) הפועלים במחסן המזון - נעמי שלום, חניתה רוזונוביץ, דב קנר , יעקב נקר, שוקי שמאי ועוד... דואגים לארוז את המצרכים ולחלוקתם לפונים המגיעים מהרווחה .
בנוסף, קיימת קבוצה של מתנדבים שמשנעת את ארגזי המזון לבתי קשישים ואנשים עם מוגבלויות אשר אינם יכולים להגיע בכוחות עצמם לקבל את סלי המזון .
המתנדבים מקבלים את המזון מארגון "לתת" ומתרומות של פרויקט איסוף מזון המתקיים שנה רביעית בשיתוף אגף החינוך עם בתי ספר וגני ילדים בעיר, ובנוסף מתרומות שמגייסת המחלקה להתנדבות לאורך השנה ובעיקר בראש השנה ובפסח .
במסגרת הפעילות ,מאות משפחות זוכות לסיוע כלכלי המקל על מצוקתן ומסייע להן בתקופות
קשות כמו בחגים ובכך אנו מעניקים מעט קורת רוח למשפחות ומעלים חיוך על פניהם של המשפחות וזוהי זכות גדולה ליטול חלק בעשייה חשובה, חיונית וההכרחית זו.
בין השאר העמותה גם פעלה להבאת מחשבים לנזקקים- לבקשת עיריית קרית אונו לפני כשנה וחצי.
ערבות הדדית היא ביטוי לסולידריות ואחריות של כולנו בקהילה כלפי קשייו ומצוקותיו של הזולת כאמור "כל ישראל ערבים זה לזה.... " בזה נמדד חוסננו כעם כחברה ובפעילות העמותה .
עמותת פוש
עמותת פוש, פועלים לשוויון בחינוך, פועלת לקידום ילדים הסובלים מפערים לימודיים וחינוכיים.
מטרת העמותה לפעול להצלחה ושוויון בחינוך, ע"י העלאת רמת הידע של התלמידים, קידום מימוש הפוטנציאל האישי שלהם, העלאת המוטיבציה, האחריות והביטחון העצמי, תוך מתן דוגמא אישית של מתנדביה לתלמידים והקניית ערכים חברתיים ואישיים.
הפעילות מבוססת על הפעלת מערך מתנדבים, המעניקים שיעורי עזר לתלמידים בכיתות א-יב, הזקוקים לסיוע במקצועות לימוד שונים ולעיתים גם לתשומת לב והקשבה מצד המתנדב.
המתנדבים בעמותת "פוש", הינם בעלי השכלה בתחומים שונים ואינם בהכרח מורים. הם משתלבים במערכת לאחר קבלת הכוונה מצוות המוסד החינוכי, הדרכה והעשרה הניתנים בהשתלמויות מטעם העמותה.
הלימוד מתבצע באופן אישי או בקבוצות קטנות, כל מתנדב לפי כישוריו ויכולתו, בתדירות של פעם – פעמיים בשבוע, בין כותלי המוסד החינוכי. זמן הגעת המתנדב למוסד ותכני הלימוד מתואמים בין המתנדב לבין צוות המורים והנהלת המוסד החינוכי. במידה ולא מתאפשרת למידה בין כותלי מוסדות החינוך (עקב מצבי חירום שונים), הלמידה תמשיך ותתקיים באמצעים מקוונים, ככל שהדבר יתאפשר.
עמותת פוש הוקמה בשנת 2002, לעמותה פריסה ארצית נרחבת מאילת בדרום ועד נהריה ורמת-הגולן בצפון. פעילות העמותה בקרית-אונו החלה בשנת 2010 והיא נמשכת עד היום.
העמותה מוכרת ומאושרת לפעילות בתוך בתי-הספר והיא כלולה במאגר התוכניות של משרד החינוך.
כדי להיות מתנדב/ת בפוש אין צורך להיות מורה, אלא די בהשכלה וידע בתחום כלשהו.
כן נדרשים: לב רחב, אוזן קשבת, התמדה ואחריות.
יש לך שעה וחצי פנויות בשבוע? הצטרף-י אלינו!
טלפון: 03-5354965
מייל: [email protected]
אתר: www.pushedu.org
צוות גימלאי צה"ל
"צוות בן 60" "העבר מאחוריו והוא צופה אל הבאות" ארגון גמלאי צה"ל הוקם ב10 אוקטובר 1960 הארגון מונה כיום כ 40000 גמלאים וגמלאיות, מייסדי ארגון צוות הציבו לעצמו 3 אבני דרך לפעילות הארגון
1. המשך שמירת הקשר והזיקה לצה"ל.
2. סיוע לפורשים והשתלבות בשוק התעסוקה.
3. יצירת פעילות בתחומי קהילה ותרבות.
עם השנים השתנו המשימות ועודכנו לרוח התקופה כמפורט:-
1. להבטיח זכויות החברים וקידומם.
2. קידום ביטוח הבריאות וסיעוד.
3. חיזוק העזרה ההדדית וסיוע לחברים נזקקים.
4. לשמר את הזיקה לביטחון ישראל ולמורשת צה"ל .
5. להוות דוגמא אישית להתנדבות ושיתוף בקהילה.
סניף בקעת אונו
הסניף מנוהל ע"י היו"ר שלום פארינטה ולצידו מסייעים חברי הנהלה כולם נבחרו ע"י גמלאי הסניף
כולם פועלים בסניף בהתנדבות ללא שכר, הסניף חולש על 6 רשויות, קריית אונו,אור יהודה יהוד - מונסון ,גבעת שמואל,גני תקווה וסביון .
בסניף כ- 1100 חברים וחברות כאשר הסניף פועל לטובת החברים להבטחת הזכויות ,ביטוח הבריאות והסיעוד,סיוע לחברים נזקקים פעילות, קהילתית בתחומי פנאי והעשרה.
טיולים , הרצאות, נופשונים ,מסיבת חנוכה שנתית, הרמת כוסית לראש השנה וחג הפסח, טקס חלוקת תעודות בהגיע לגילגבורות, טקס לבני 90 .
חברי ההנהלהבסניף מקיימים קשר שוטף עם החברים ,ביקורי חולים,וסיוע בנושאי הפרט.
חברי צוות מסייעים לרשויות במשימות ובצרכי הרשות בשעת חירום ובתרגילי פיקוד העורף.
פרויקט בשביל הארץ– הרצאות בבתי הספר התיכוניים בנושא מורשת זכותנו על ארץ ישראל.
פרויקט גדי- הינו פרויקט של חברי הסניף מרצים בפני אסירים/ אסירות בכלא הצבאי בנווה צדק.
גמלאי הסניף משתתפים בסדנאות של הרשות המקומית בנושא העצמה והתנדבות בהיערכות לשע"ח.
חברי הסניף משתתפים במבצעים לאיסוף חבילות מזון לנזקקים לקראת החגים.
קבוצת הכח לתת
קבוצת הכח לתת הוקמה בפייסבוק וחרטה על דגלה לסייע לאוכלוסיות
המוחלשות על מנת לעזור להם להיטיב עם מצבם.
במהלך השנה, אנו עורכים מבצעים רבים כמו איסוף תיקים וציוד לתחילת שנת הלימודים, אביזרי חוף לקראת הקיץ, אביזרי טואלטיקה, סלי מזון בראש השנה ופסח וכעת מסתיימת חלוקה של למעלה מ600 שמיכות פוך חדשות, מפזריחום בכל הארץ .
בנוסף, במהלך כל השנה מועברים בגדים, מצעים, מגבות, נעליים, צעצועים משומשים (לאחר מיון מדוקדק) למי שנזקק.
לעזרתינו חברו אנשים רבים ששמחים לתת את מה שכבר לא נדרש עבורם, אנשים יקרים שמסייעים בשינועים, פעילים שמכירים היטב את המשפחות הנזקקות ועוד.
כל המפעל הענק הזה הוא משפחת הכח לתת והמשותף לכולם הוא מעלת הנתינה. לתת מבלי לבקש תמורה, לתת מתוך אהבת הזולת.
כי רק ביחד יש לכולנו את כח לתת!
קליטת עלייה
העלייה הגדולה של שנות ה90 הגיעה ליקרית אונו בנחשול גדול והתאפיינה במשפחות רב דוריות -- סבים ,הורים ,ילדים אשר גרו בדירות שכורות בצפיפות . ונאלצו להתמודד עם קשיי השפה ,דיור, פרנסה ,חינוך והתחלות חדשות ..
המתנדבים הועסקו בתחומים רבים ,שכללו תרגומי מסמכים מרוסית לעברית , תקשורת עם ביטוח לאומי , קופות החולים וכו'
עירית קריית אונו דאגה להענקת סלי מזון ושי לחגים טיולים להכרת הארץ .
ב20 שנים אחרונות הדור הצעיר לא נזקק לתמיכתנו ,לכן הטיפול שלנו מתמקד בעולים קשישים אשר לא מצליחים לרכוש דיור ומתגוררים בדיור מוגן ברחוב צה"ל ,רחוב ירושלים ובבית אורנשטיין ברחוב שי עגנון .
הבעיה והקושי העיקריים של העולים הינה הבדידות , קשיי שפה וריחוק ממשפחותיהם .
כעט המטרה העיקרית שלנו הינה להיות משמעותיים בחייהם . אנחנו מארגנים ערבי שירה , הרצאות מסיבות והרמות כוסית לחגים ובייחוד לציון יום הניצחון על גרמניה הנאצית . שכולל הופעת זמר אורח וכיבוד ,שירה וריקודים
בתקופת קורונה תזמורת נוער קריית אונו הופיעה בפני דיירי דיור מוגן והם נהנו מאוד מהמפגש עם נוער . .
כ3 פעמים בשנה אנחנו יוצאים לטיולי טבע להכרת ארץ ישראל והיסטוריה של העם היהודי, אתרי קרבות והכרת חיי בדויים , דרוזים .,התיישבות בארץ ישראל ועוד . .
הביקורים במוזיאונים בתל אביב , , יפו העתיקה גורמים לעולים סיפוק רב ..
אנחנו מעודדים את הפעילות העצמאית של העולים ומשתתפים בפרויקטים שאורגנו על ידם —הדיירים ארגנו תערוכה בזמן הסגר , השתתפו בפרויקט "חלון לטבע " , הציגו הצגה לציון יום הולדתו של א' פושקין ,עוסקים בטיפוח הגינה בכניסה לבניינים .
היכולת לתרום להרגשת שייכות , אכפתיות ,שותפות - ממלאת את כל המתנדבים בהרגשת סיפוק ורצון להמשיך לתרום .
דוסיה קרצ'מר - יו"ר ועדת היגוי לעליה וקליטה
שי"ל-שירות ייעוץ לאזרח
ש.י.ל – שירות ייעוץ לאזרח כשמו כן הוא , נותן שירות ומשמש כאוזן קשבת לאזרח בקריית אונו ובקשות מיוחדות מתחנות ש.י.ל ארציות.
תיאור קצר על תולדות הקמת שירות ייעוץ לאזרח ש.י.ל:
תחנת ש.י.ל החלה דרכה בתחילת שנת 1996 לאחר שנתיים של סדרת דיונים עם כל הגורמים למיניהם שבהם הוחלט להקים תחנת שירות ייעוץ לאזרח בקריית אונו.
שלב ראשון היה למצוא מקום מתאים ולגייס מתנדבים מתאימים , המקום שנבחר היה בניין המשמר האזרחי ברח' שלמה המלך.
תודה מיוחדת ניתנת לאסתר אבן טוב שדאגה ודחפה לקיום השירות לקבלת החלטות והרבה בזכותה נפתח בקריית אונו הסניף של "ש.י.ל".
גיוס המתנדבים נעשה ע"י פירסום בעיתונות המקומית ופניה לארגוני המתנדבים לקליטת אנשים מתאימים להקמת התחנה.
משה גזית ז"ל, בהיותו נשיא בני ברית בקעת אונו גייס את הארגון הנ"ל שמתוכו התנדבו כ – 30 מתנדבים להקמת תחנת שי.ל ותוך זמן קצר החל שלב ההשתלמות להכשרת המתאימים להפעלה ראשונית.
לאחר 3 שנים של פעילות ענפה ברח' שלמה המלך, בשנת 1999 עברנו למבנה חדש ברח' שי עגנון, מקום מרווח אשר נקרא בית אברהם ע"ש אברהם סוכר ז"ל שהיה חבר מועצת העיר ומתנדב שתרם רבות לקהילה.
בתקופה זו נהפכה התחנה למוקד גאווה לכל העיר בהנהלת אסתר אבן טוב כמנהלת ש.י.ל אשר דאגה למתן שירות הולם , מהיר, דיסקרטי, והרחבת נושאי השירות.
ושוב כעבור מספר שנים לאחר הקמת בית המתנדב ברח' הזמיר, עברנו למבנה החדש בהנהלתה של רחל רביב כמנהלת יחידת ההתנדבות אשר עושה יוזמת ותורמת להפליא.
נכון לומר "מרחל ועד רחל לא קמה כרחל".
כיום אנו בש.י.ל 25מתנדבים בתחומי ייעוץ שנותנים שירות במקצועות שונים, ביניהם:
ייעוץ טרום משפטי - ע"י עורכי דין ומשפטנים בתחום המשפט האזרחי. עזרה בניסוח מכתבים, הכנת תצהירים, ייעוץ בענייני משפחה, התנהלות מול בנקים והוצאה לפועל.
טוענים משפטיים – שירות ייצוג בבית דין לתביעות קטנות על פי הצורך, הכנת כתבי הגנה וכתבי תביעה, עריכת הסכמי גירושין.
ביטוח לאומי – מידע על מיצוי זכויות וטיפול בנושאים שוטפים , מילוי טפסים ובקשות לכל המחלקות.
יחסי עבודה – ייעוץ ביחסי עבודה, מידע על חופשות, הבראה וזכויות נשים.
העסקת עובדים זרים – ייעוץ והכוונה בהעסקת עובדים זרים.
צרכנות – נושאי צרכנות שונים.
שונות – סיוע בתרגום מגרמנית ורוסית, בריאות זכויות החולה, מידע בנושאי ניצולי שואה, סיוע של רואה חשבון בנושאי מס ולאחרונה שירות חדש - מיצוי זכויות לאנשים עם צרכים מיוחדים. כל אלה מוצאים אוזן קשבת יחס ענייני ורציני והכל במאור פנים ואדיבות. יעידו מכתבי התודה הרבים הנשלחים לארגון.
עד להקמת מרכז הגישור נעשתה בש.י.ל גם עבודת הגישור בצורה מכובדת עם הצלחה מרובה.
מצורפות תמונות ונעים להיזכר.
שיטור קהילתי
השוטר הקהילתי בקריית אונו , רס"ב אילן מזרחי , פועל בעיר 6 שנים . במסגרת תפקידו מבצע פעילות שיטור לשיפור השירות וצמצום תופעות פשיעה ובנוסף לכך מבצע פעילות קהילתית מגוונת המותאמת לקהילה , במסגרת פעילות זו פועלת בעיר מזה 4 שנים תנועת נוער "שחקים" בהובלתו של השוטר , החניכים, תלמידי כיתות י' עד יב' , מגיעים לתנועה כחלק ממחויבות אישית שלהם ובמשך שנת הלימודים נפגשים פעם בשבוע עם השוטר לפעילות בה הם נחשפים לערכי המשטרה , חוק , התנדבות בקהילה ופעילות חוויתית.
השנה, ביוזמת המחלקה העירונית להתנדבות באגף לשירותים חברתיים ובשיתוף מחלקת הנוער וצעירים בעיר, משתתפים הנערים בפרויקט "סיפורים מעוררי השראה" בו החניכים עוברים סדנא להעצמה אישית , לימוד תקשורת בין אישית וכיצד לכתוב סיפור, על ידי מאמנת אישית בכירה - עינב אלמי , שבסופה ייפגשו עם מתנדבים – אזרחים ותיקים , יראיינו אותם ויספרו את סיפורם המיוחד . בסיום הפרויקט יודפס ספר המרכז את כל הסיפורים והתמונות שיחולק בטקס חגיגי בבית המתנדב.
פרויקטים ופעילויות נוספות
בני נוער בסיכון - קשר רציף עם מנהלת המחלקה ,סיוע וטיפול בעת הצורך, בוצעו פרויקטים בשנים האחרונות שקידמו והעצימו את הנוער.
בית ספר בטוח- הדרכת בני נוער בבתי בתי ספר במגוון נושאים , חוק נוער , אלימות , גלישה בטוחה, תעבורה ואיכות חיים.
קשישים - הדרכת קשישים בבתי אבות , הופעות תזמורת המשטרה , סיוע לקשישים בגביית תלונות בביתם.
גישור בקהילה - טיפול בסכסוכי שכנים , העברת סכסוכים לטיפול למגשרים בקהילה.
מענה אישי לתושבים וטיפול במטרדים, הכוונה וייעוץ לכל דורש.
של"מ-שירות לאומי למבוגר
של"מ היא תנועה עממית להתנדבות בקהילה ופועלת במרכזים קהילתיים של החברה למתנ"סים.יעודה של התנועה להפוך את ערך ההתנדבות לאורח חיים ולהטמיע אותה כנורמה חברתית בקרב ציבור הגמלאים. של"מ דואגת להכשרה וליווי מקצועי של המתנדבים ומקיימת קורסים,השתלמויות וימי עיון עבורם.של"מ היא תנועת ההתנדבות הגדולה בארץ ומקיפה 18,500 איש.בבקעתאונו,בהנהגתה של הגב.פנינהבסרגליק,מציעה התנועה מניפת משימות רחבה ומגוונת להתנדבות בקהילה:
זהב בגן-תכנית ארצית להתנדבות גמלאים בגני ילדים,המזמנת מפגש משמעותי בין המתנדבים,ילדיהגן,צוות הגן וההורים.ההתנדבות היא באופן קבוע אחת לשבוע ומלווה ע"י רכזת התכנית.
של"מ בחינוך-עזרה פרטנית או קבוצתית לתלמידים.המתנדב יבחר את המקצוע ושכבת הגיל המועדפים עליו ויקבל הכוונה מהמורה המקצועי בכתה.
אנגלית מדוברת-מיזם משותף של של"מ ומשרד החינוך המיועד לכיתות ד-ו. המטרה היא טיפוח יכולת דיבור חופשי ונכון באנגלית.המתנדב מקבל עזרי לימוד וליווי מקצועי.
קהילה מטיילת-מיזם המקדם את נושא הטיולים והכרת הארץ עבור גמלאי בקעת אונו.רכזי המיזם עוברים הכשרה המקנה להם כלים ומיומנויות בארגון טיולים.
תעסוחייל-תכנית ששמה לעצמה למטרה לסייע בתעסוקה לחיילים/ות הזקוקים לסיוע כלכלי במהלך שרותם הצבאי.המתנדבים יוצרים קשר עם מעסיקים אפשריים ומפגישים בין החייליםשמחפשים תעסוקה לבין אותם בעלי עסקים בבקעת אונו.
חבר בלב של"מ-תכנית שמטרתה צמצום תחושת הבדידות בקרב קהל היעד,באמצעות קשר טלפוני תומך שבועי עם מתנדב של של"מ.
בנק הזמן-רשת אנושית קהילתית שבה כל חבר קהילה יכול לתרום מזמנו ומכישוריו ויכול לקבל בתמורה את הדרוש לו מחבר אחר בקהילה.
הארכיון ההיסטורי של קריית אונו-המתנדבים עוברים על פרוטוקולים, ומסכמים ומקלידים את הנקודות החשובות.
הטלוויזיה הקהילתית-המתנדבים יוצרים סרטים,כתבות ותיעוד קהילתי המשודרים בטלוויזיה ובמדיה החברתית.ההתנדבות מלווה ע"י איש מקצוע בתחום הבימוי וההפקה.
מפגש תרבות בין אישי-מפגשי תרבות חודשיים לפנויים/יות מעל גיל 60. המפגשים מלווים בהרצאות,כיבוד קל ורב שיח אקטואלי.
עמיתים-מיזם המשותף למשרד הבריאות והמתנ"ס.מטפל באנשים מעל גיל 18 המתמודדים עם בעיות נפשיות.המתנדב מלווה את העמית בפעילויות כמו:תיאטרון,קולנוע וחוגים.
עמותת אנוש-השתתפות בפעילות קבוצתית של אנשים הסובלים ממגבלה נפשית בתחומים כמו:מחשבים,השכלהמוסיקלית,כלכלתבית,שפות,אומנות,פסיכודרמה וכיו"ב.
גלבוע-מועדון של הגף לשירותים חברתיים בעירייה הנותן מענה לאנשים בעלי מוגבלות שכלית/התפתחותית . חלק מהמתנדבים הפועלים במועדון משתייכים לתנועת של"מ .
הרמת מסך-תכנית חודשית החושפת את שוחרי התרבות בבקעת אונו להופעות תיאטרון ומופעים איכותיים מגוונים.התכנית גם מעניקה פעילות ותוכן ייחודי נוספים.
תנועת מעיינות
תנועת מעיינות פועלת בעיר מזה כ14 שנה.
התנועה פועלת לקירוב לבבות בין גוונים שונים במדינת ישראל ולחיבור מעמיק לערכי עם ישראל תוך מימוש הערכים הללו. פעילויות חסד, אירועים ופרוייקטים חברתיים ערכיים .
התנועה שמה דגש על ראיית האחר ,וחיבור לכל אחד מתוך אמונה שכולנו עם אחד על אף הדעות השונות.
בתנועה יש מגוון רחב של אנשים ומשפחות והיא פתוחה לכל מי שמעוניין להצטרף לקהילה, שעם השנים הולכת וגדלה..
התנועה פועלת במגוון רחב של תחומים למען תושבי העיר:
- חלוקת סלי מזון למשפחות נזקקות בעיר- החלוקה נעשית אחת לחודש.
- קבוצת "מעיינות מבשלות" - קבוצת ווצאפ של נשים שמבשלות אחת לשניה במקרה הצורך (לידה, מחלה, וכו...).
- גרעין בנות השירות המונה 12 בנות שמתנדבות מעבר לחובת שירותן - במועדונית רווחה, מועדון חינוך מיוחד, חונכויות אישיות, אימוץ קשישה ועוד..
- חונכויות וסיוע לילדים מתקשים
- אירועים סביב מעגל השנה הפתוחים לציבור הרחב
- הפעלת מעון לילדים גילאי 0-3 תוך מתן הנחות למשפחות הזקוקות לכך.